Zasebni vrtec Dobra teta, na lokaciji RC IKT, odpira novo enoto Pri dobri Lučki za 33 otrok, prednost pri vpisu otrok pa bodo imeli zaposleni pri članih RC IKT. V vrtcu se bo izvajal javno veljavni program predšolske vzgoje, ki je pridobil koncesijo Mestne občine Kranj. Vodja vrtca Jana Fleišer je poudarila: »Prednost zasebnega programa vrtca se izkazuje pri vzpodbujanju kreativnega ustvarjanja in razmišljanja otrok, spoznavanju naravoslovnih vsebin in zakonitosti ter vzpodbujanju jezikovnega učenja z angleško govorečim vzgojiteljem.«

RC IKT pri razvoju stimulativnega okolja in skupnosti podjetij, od novo ustanovljenih pa vse do globalnih, katerim omogoča dostop do najsodobnejših IKT storitev, testnih in merilnih laboratorijev ter podpornih podjetniških programov v sklopi Iniciative Start:up Slovenia, strmi k razvoju komplementarnih vsebin v podporo vseh zaposlenih. V pomladnem času je na lokaciji pričel z obratovanjem bar s pestro ponudbo raznovrstnih napitkov in prigrizkov, v sredini decembra odpira svoja vrata enota vrtca za varstvo predšolskih otrok in v začetku prihodnjega leta se pripravlja vzpostavitev vadbenega centra. Direktor RC IKT dr. Roman Kužnar je ob tem povedal: »S komplementarnimi vsebinami želimo omogočiti podjetjem in njihovim zaposlenim lažje usklajevanje poslovnega in osebnega življenja, predvsem pa razvijati atraktivnost lokacije tudi za prodorna globalna podjetja in privabiti tuje investitorje, saj se lokacija nahaja v bližini mednarodnega letališča«.

Z odprtjem vrtca RC IKT izpostavlja tudi podjetja in mlade talente, ki razvijajo produkte in storitve za izobraževanje otrok ter za ozaveščanje in informiranje staršev: PRONET Kranj s svojo rešitvijo ProVRTEC vrtcem in občinam poenostavlja vse bistvene procese – od vpisa otrok do obveščanja staršev; Toonia razvija mobilne in tablične aplikacije, ki spodbujajo ustvarjalnost in kognitivni razvoj otrok; Linguarus s pravljicami za najmlajše približuje učenje tujih jezikov.