Seveda se nisem mogla kar tako zadovoljiti z rezultati, sploh ker imam otroka, ki hodita v vrtec. Odločila sem se, da bom v eni vrtčevski skupini to preverila. In to sem storila danes zjutraj. 20 špagetov, 1m lepila, 1m sukanca, škarje, penasti Marshmallow, prijetna tiha glasba in 18 minut. 21 otrok, razdeljenih v 4 skupine in začelo se je.

Otroci so začeli tipično po strukturi. Takoj so vzeli špagete in se spoprijeli z izzivom, kako bi zgradili stolp. Poskušali so in poskušali, sestavljali, lepili, ovijali sukanec okoli špagetov. Priznam, na fakulteti smo se v naši skupini najprej začeli pogovarjati. Točka za njih. Najbolj zanimivo je bilo opazovati njihove reakcije in poteze dela. Zanimivo je bilo, da so špagete polagali in jih postavljali navpično, kar se mi je zdelo tako ziheraško. Nič niso poskušali postaviti neke oblike, trikotnike ali neko konstrukcijo. Vzgojiteljico sem vprašala, ali je skupina bolj previdna, in je potrdila. Skupina štirih deklic in enega fanta je prva zgradila stolp visok 25cm v dobrih petnajstih minutah. Ostalim pa ni uspelo. Največ težav jim je predstavljalo kako pričvrstiti špagete na mizo.

So pa vztrajali. En fantek predstavlja zelo dober profil startup tipa, ki ne odneha zlahka in je trmast, stokrat je poskusil in poskusil in skoraj bi mu uspelo. Ponudila sem jim drugo možnost. Skupina deklic in fanta, katerim je edino uspelo postaviti stolp, je takoj privolila v vnovičen poskus. Prav tako je odločno privolil 'startup fantek', vsi ostali pa so odnehali. Da, prav ste prebrali, odnehali so, 13 otrok je odnehalo. Otroci stari 5 let imajo v sebi že strah pred neuspehom. Ne zmorem, ne bo mi uspelo, če mi ni že prvič - katastrofa! Kljub prepričevanju se ne dajo. Bo tudi tukaj zatajil sistem? Doma, pri starših?

Verjamem, da so naši vrtci zelo kakovostni, zato ne bi mogla reči, da je tam problem, saj vidim izdelke hčera, ki jih nosita domov. Smo starši krivi, da svoje otroke preveč ovijami v vato? Pa niti ni več toliko pomembno, kdo je kriv… Vprašanje je, kaj bomo storili, da bodo naši otroci zrasli v samostojne osebe, ki bodo zmožne pravilnega odločanja. Ena skupina je sigurno premajhen vzorec za kakršnekoli poglobljene analize, zato bom izziv sigurno opravila še v kakšnem vrtcu, pri enaki starostni skupini in na isti dan v tednu, da izločim vplive ponedeljka, petka ter prav tako po zajtrku, ko imajo otroci največ energije za ustvarjanje.

Ko sem zapuščala prostore vrtca, mi je dalo misliti, kako različni so ljudje in kako zgodaj je to že vidno, kar mi je bilo pravkar nazorno dokazano s tem izzivom. Že pri malčkih so razvidni bodisi obrisi vodje, pridnega delavca, konfliktneža ali pa lenobico. Nekateri prepustijo glavne položaje drugim, nekateri se silijo v ospredje in so prepričani v svoj prav, drugi spet različno. Kakšen profil je idealen? Pravkar sem dobila posredovan email od moža, ki je v mailing listi nasvetov tedna od BMC International in se s tem spomnim njihovega nedavnega seminarja, ki ga je vodil Branko Žunec za Pro Kolekt. Mož mi je razlagal prav o testu, ki so ga izvajali za določanje profila vsakega zaposlenega. Tudi sama sem ga nato rešila in lahko rečem, da že dolgo nisem rešila takšnega testa in tako zrcalno prikazanih lastnosti. In prav danes z delom z otroki sem lahko določene otroke lepo videla pozicionirane na določeno mesto v grafu, ki ga končni rezultat testa ponuja.

V principu gre za dve osi: na x osi je skrajno desno zajček in skrajno levo želva; na y osi je na vrhu lev, spodaj pa jagnje. Na podlagi rezultatov te test umesti (v obliki kroga) v kombinacijo dveh "živali". Za kombinacijo lev/želva je značilno počasno, formalno in zelo natančno odzivanje; za lev/zajček hitrost, konkretnost, radi govorijo; za jagnje/želva počasne odločitve, rabijo veliko podpore in nežnosti; za jagnje/zajček sproščenost, hitrost, neformalnost. Moj profil se ne pokriva s profilom vodilnih managerjev, ustreza pa idealnemu asistentu: največji delež v jagnje/zajček; torej osebo, ki želi ustreči drugim, je ustvarjalna in optimistična, polna navdušenja, uživa v timskem delu in rezultatih, je zelo prilagodljiva, je inovativna, se ne želi zameriti, hitro se odloča. S takim profilom zaposlenega verjamem, da so možne neverjetne stvari, a je zelo pomembna vloga nadrejenega, ki mora znati s takim profilom ravnati.

Nujno potrebni so tudi levi, ki grejo z glavo skozi zid, želve so neprecenljive, saj čistijo zmedo za levi in s svojo natančnostjo omogočajo levom prodore. Danes sem med otroci videla tako jagenjčke, želvice, levčke in zajčke; upam samo, da bo vsak izmed njih našel ustrezen sprejem v delovnem okolju, in da zasijejo v vsem svojem sijaju. Definitivno se moram v kratkem povezati z BMC in mojim dijakom morda bolj nazorno prikazati pomen komunikacijskim, motivacijskih, življenskih veščin, ki jih g. Žunec po moževih besedah obvlada.

Hitro sem se vrnila na Nefiks, kjer je sledil malo poznejši sestanek z Jožetom in Alenko. Poročilo in pregled izziva, ki sem ga opravila v vrtcu. Primerjava rezultatov z obstoječo strokovno literaturo ter načrtovanje izziva, ki bo združil ekipe jutri, v petek na Startup Gimnazija Novo mesto.