RLS je v minulem letu ustvaril  13,4 milijona evrov prihodkov, kar je 27 odstotkov več kot leto prej, ko so prodali za 10,5 milijona evrov izdelkov. Zaposlujejo 107 ljudi, njihovo število pa se bo letos še večalo. V pogovoru za Dnevnik je Janez Novak, direktor podjetja RLS, dejal, da načrtuje, da bo podjetje z visoko dinamiko raslo vsaj še do leta 2020, ko naj bi bilo že več kot dvakrat večje kot lani.

Med letoma 2009 in 2014 so v RLS prodajo več kot potrojili, število zaposlenih povečali za 150 odstotkov. Povprečna dodana vrednost na zaposlenega je bila v letu 2014 65.447 evrov, plača pa nekaj več kot 2500 evrov bruto.

Glavne naloge inženirja za razvoj programske opreme za mikrokontrolerje bodo načrtovanje firmweara za mikrokontrolerje ARM Cortex M (in PIC), načrtovanje testnih skript za avtomatizirano testiranje, izdelava testnih planov, dormalni pregledi kode in sodelovanje z razvojnim oddelkom, izvajanje testov modulov, integracijskih, varnostnih in sistemskih testov, izvajanje testov in analiz obstoječih izdelkov ter skrb za testno dokumentacijo.

Od kandidatov in kandidatk pričakujejo poglobljeno znanje programskega jezika C in mikrokontrolerjev, znanje načrtovanja programa s poudarkom na testabilnosti, zaželeno je poznavanje standardov »Safety«, SIL in izkušenj s kvaliteto, testabilnostjo in zanesljivostjo kode. Med drugim so zaželeni poznavanje skriptnih in drugih podpornih okolij (Python, Matlab, Delphi), analitično razmišljanje, natančnost in doslednost, zaželena je tudi sposobnost vodenja manjše skupine. Od kandidatov pričakujejo vsaj tri leta izkušenj s področja dela, VII. stopnjo izobrazbe računalništva, elektro- in druge ustrezne smeri ter aktivno znanje angleščine. Prijave sprejemajo na naslovu: ilijana.javornik@rls.si, do vključno 29. januarja.