RLS je v minulem letu ustvaril za 13,4 milijona evrov prihodkov, kar je 27 odstotkov več kot leto prej, ko so prodali za 10,5 milijona evrov izdelkov. Zaposlujejo 107 ljudi, njihovo število pa se bo letos še povečalo. V pogovoru za Dnevnik je Janez Novak, direktor podjetja RLS dejal, da načrtuje, da bo podjetje z visoko dinamiko raslo vsaj še do leta 2020, ko naj bi bilo več kot dvakrat večje kot lani.

Glavne naloge inženirja za razvoj programske opreme za mikrokontrolerje bodo načrtovanje firmweara za mikrokontrolerje ARM Cortex M (in PIC), načrtovanje testnih skript za avtomatizirano testiranje, izdelava testnih planov, formalni pregledi kode in sodelovanje z razvojnim oddelkom, izvajanje testov modulov, integracijskih, varnostnih in sistemskih testov, izvajanje testov in analiz obstoječih izdelkov ter skrb za testno dokumentacijo.

Od kandidatov in kandididatk pričakujejo poglobljeno znanje programskega jezika C in mikrokontrolerjev, znanje načrtovanja programa s poudarkom na testabilnosti, zaželeno poznavanje standardov „Safety“, SIL in izkušenj s kvaliteto, testabilnostjo in zanesljivostjo kode. Med drugim je zaželeno poznavanje skriptnih in drugih podpornih okolij (Python, Matlab, Delphi), analitično razmišljanje, natančnost in doslednost, zaželena je tudi sposobnost vodenja manjše skupine. Od kandidatov pričakujejo vsaj tri leta izkušenj s področja dela, VII. stopnja izobrazbe računalništva, elektro in druge ustrezne smeri ter aktivno znanje angleščine. Prijave sprejemajo na naslovu: ilijana.javornik@rls.si do vključno 29. januarja.