Bizjak, ki je univerzitetni diplomirani politolog, je bil izbran prek postopka kadrovske komisije SDH. Zadnjih nekaj let je vodil družbo HPC v skupini Avtotehna, kjer je pred tem deloval kot vodja projektov. Ima izkušnje iz vodenja družb in večjih projektov, sofinanciranih s strani EU, ter tudi mednarodne izkušnje, so povedali v SDH.

Nafta Lendava je v strategiji upravljanja državnih naložb opredeljena kot pomembna naložba. Ključna strateška naložba je po navedbah SDH družba Geoenergo, skupna družba s Petrolom, ki z novimi tehnologijami razvija plinsko polje v Petišovcih. Poleg Geoenerga ima še dve delujoči hčerinski družbi, in sicer družbi Eko Nafta in Nafta varovanje in požarna varnost.

"To so pomembne družbe, ki upravljajo infrastrukturo v lendavski industrijski coni Nafte Lendava in zagotavljajo pogoje za skladiščenje strateških naftnih rezerv na lokaciji," so zapisali v SDH. Zaradi slabega poslovanja je v likvidaciji družba Nafta Informatika, v stečaju sta družbi Nafta Inženiring in Nafta Petrochem.

Po pisanju četrtkove izdaje Dela naj bi imel Stopar na mizi dva predloga: ali družbo zapusti iz krivdnih razlogov ali pa si izbere sporazumno pot. Sodu naj bi izbilo dno pomanjkanje mednarodnih izkušenj pri Stoparju. Stopar je v Slovenijo pripeljal kalifornijsko družbo United States Methanol Corporation, ki naj bi za 5,6 milijonov evrov kupila Naftin Metanol, a družba do roka, ki se je iztekel 15. januarja opolnoči, ni izplačala kupnine, je pisal časnik.