Novembrska 0,8-odstotna rast obsega gradbenih del v državah z evrom je po teh podatkih posledica 1,1-odstotne rasti obsega gradbenih del na stavbah, medtem ko je obseg del na gradbenih inženirskih objektih upadel za 0,3 odstotka.

Poleg Slovenije so novembra višjo rast obsega gradbenih del od povprečja zabeležile še Madžarska (+3,6 odstotka), Italija in Poljska (obe +2,9 odstotka) ter Nemčija (+1,6 odstotka). Najbolj pa se je obseg gradbenih del novembra zmanjšal na Slovaškem (-4,9 odstotka) in Češkem (-0,7 odstotka).

Na letni ravni, od novembra 2014 do lanskega novembra, se je obseg gradbenih del novembra v območju evra povečal za 2,1 odstotka, v celotni EU pa za 1,9 odstotka. Slovenija se v tej primerjavi ne more pohvaliti z najvišjo rastjo, je pa bila ta s 6,1 odstotka še vedno nadpovprečna.

Med državami članicami, za katere je imel Eurostat podatke, so večjo letno rast obsega gradbenih del kot Slovenija dosegle Slovaška (+16,9 odstotka), Švedska (+10,7 odstotka) in Romunija (+6,8 odstotka). Največji padec del na letni ravni pa je utrpela gradbena panoga na Portugalskem (-4,5 odstotka) in Poljskem (-1,9 odstotka).