Med področji, kjer obstajajo precejšnje možnosti za krepitev odnosov, je minister izpostavil infrastrukturo in logistiko s poudarkom na Luki Koper, ki lahko predstavlja idealno možnost za vstopno oz. izstopno točko iranske trgovine. Luka Koper podjetjem nudi ustanovitev logističnih in distribucijskih centrov, priložnosti za sodelovanje pa so tudi na področju prevoza avtomobilov, kjer se je Luka Koper specializirala in sodi v vrh po tehnološkem razvoju.

Minister je opozoril tudi na dejstvo, da je Iran ena od gospodarsko in politično najmočnejših držav regije in predstavlja vrata v države srednje Azije in Kavkaza, čez Iran pa potekajo tudi pomembne transportne poti na zahod. Minister tako veliko priložnost za slovensko gospodarstvo vidi v projektiranju zahtevnejših objektov, cest in stanovanj.

Med ostalimi pomembnimi področji, kjer bi državi utegnili uspešno sodelovati je minister Počivalšek izpostavil še kmetijstvo energetiko, farmacijo, elektroindustrijo, avtomobilsko industrijo, pohištveno industrijo in notranjo opremo, IKT, nano- in biotehnologijo, promet ter turizem. Pri tem je izrazil upanje, da podjetja obeh držav ne bodo priložnosti videla zgolj v izmenjavi storitev in blaga, temveč tudi v investicijah.

Počivalšek sicer vidi slovenski obisk Teherana z močno poslovno delegacijo kot odlično osnovo za obnovitev in okrepitev zaupanja vrednih odnosov z Iranom. Kot je včeraj naglasil, so v svetu globalizacije ključna partnerstva. Hkrati je izrazil zadovoljstvo nad otvoritvijo skupne pisarne Rika, Duola, Iskratela in Comite ter dodal, da bodo s to pisarno zagotovo pridobile tudi iranske oblasti in iranska podjetja.