"Z organizacijo FinTech Hackathona, ki smo ga letos organizirali prvič, želimo povečati prepoznavnost finančno-tehnološkega področja, ki beleži najhitrejšo rast na globalnem trgu. Mlade in že izkušene razvijalce spodbujamo k razvoju naprednih, inovativnih finančno-tehnoloških rešitev," je povedal direktor razvoja v podjetju Halcom in predsednik komisije tekmovanja FinTech Hackathon Miha Vidmar.

Vizija FinTech Hackathona je po njegovih besedah postati največji in najbolj prepoznaven hackathon v jadranski regiji: "To, da se je prvi tovrstni dogodek odvil v Sloveniji, kjer domujejo pomembni IT-akterji tudi v svetovnem merilu, je dobra popotnica na poti do uresničitve te vizije."

V ekipi Jackathon so ob zmagi povedali, da je sodelovanje na tovrstnih programerskih tekmovanjih prava pot za ambiciozne razvijalce, da sestavijo ekipo, razvijejo svojo idejo in zberejo kakovostne povratne informacije od postavljavcev programerskih izzivov. Dobra ideja, ki rešuje konkretne težave, pa ima tudi potencial, da ugleda luč poslovnega sveta, so še dodali v ekipi.

Na tekmovanju so udeleženci razvijali rešitve za mobilno aplikacijo Hal mBills, ki omogoča hitro in pregledno plačevanje računov. V aplikacijo, ki je za prenos brezplačno na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play, uporabniki samodejno prejemajo e-račune sodelujočih izdajateljev in jih preprosto plačajo z le nekaj dotiki prsta.

Halcom rešitve za finančne ustanove ponuja že od leta 1992. Trenutno je prisoten na desetih trgih regije EMEA, njegove rešitve pa uporablja že več kot 70 bank ter štiri centralne banke in klirinške hiše. Člani zmagovalnih ekip so ob koncu Hackatona prejeli praktične nagrade, vsak član prvouvrščene ekipe pa je prejel tudi pametno uro.