Zelo pozitivno je, da se je v času nove vlade premierja Mira Cerarja umirilo ozračje in da je spet čutiti mir. "Ni nesramnega nagovarjanja. To je zelo lepo in tega smo si zelo želeli. Verjamem pa, da je eno leto premalo, da se izpeljejo korenitejši premiki," je dejala Tavčarjeva.

Upa, da bo prišlo tudi do tega. "Predvsem bi si želela več sprememb in več pozitivnega duha na področju podjetništva, ker ne smemo nikoli pozabiti, da lahko samo podjetja ustvarjajo gospodarsko rast," je dejala. Spomnila je, da podjetja zaposlujejo ljudi, so pripravljena tvegati in vlagati svoj kapital ter plačujejo davke.

"Če ne bomo imeli pozitivnega odnosa do podjetništva, ne bomo imeli ničesar. Novi vladi želim predvsem to, da v vsakdanje delo vpelje ta duh," je dejala.

Uporabniki portala Tax-Fin-Lex so za najuglednejšega davčnega strokovnjaka letos izbrali direktorja davčne uprave na Dunaju Mariana Wakouniga, za najuglednejšega finančnega strokovnjaka direktorja Inštituta za revizijo in predavatelja Marjana Odarja, za najuglednejšega pravnega strokovnjaka pa profesorja na Harvardu Klemna Jakliča.

Priznanja bodo izbranim strokovnjakom podelili v sredo v Ljubljani. Letošnja imena so nova; v preteklosti so nekateri nagrajenci nagrado prejeli več let zapored. Tavčarjevo veseli, da je prišlo do sprememb, saj bo sredin pogovor z nagrajenci toliko bolj zanimiv, je dejala.

Lani so uporabniki za najuglednejšega davčnega strokovnjaka izbrali Ivana Simiča, najuglednejši pravni strokovnjak je bil premier Cerar, najuglednejši finančnik pa finančni minister Dušan Mramor.

Tavčarjeva je ponosna, da so pred 10 leti kot vrednoto izbrali prav ugled. "V mislih smo imeli predvsem pošteno, trdo in vztrajno delo ter profesionalnost na vseh treh področjih. Na koncu so ravno te vrednote tisto, s čimer lahko ustvarjamo svojo lastno prihodnost," je povedala.