„Zaradi hitrega povečevanja obsega poslovanja in rasti podjetja na vseh področjih, že nekaj let dajemo velik poudarek pridobivanju mladih, ambicioznih in visoko strokovno usposobljenih sodelavcev, predvsem s področja strojništva in tehničnih znanosti. Prav tako dajemo velik poudarek pridobivanju mladih, ambicioznih proizvodnih delavcev, ki delo opravljajo z veseljem in predanostjo,“ poudarja Marjeta Borštnik, ki je odgovorna za kadre v Siliku. Vsako leto zaposlijo najmanj novih sodelavcev.

Na splošno pa so ključne potrebe, seveda različno po posameznih oddelkih, tekoče znanje nemščine, izkušnje s področja avtomobilske industrije, poznavanje tehnologije brizganja plastike oziroma gume, obvladovanje konstrukcije orodij za brizganje plastike/gume (CREO oz. ProE), strojna izobrazba (strojni tehnik, inž.strojništva, ..) ali specifična znanja (FEM analize, CATIA, CREO) … „Če se imate vsaj nekatera zgoraj navedena znanja, ste vabljeni, da pošljete vlogo in CV, četudi ni aktualno objavljenega razpisa. Posamezne vloge obravnavamo sproti,“ pojasnjuje Marjeta Borštnik.

Na Vrhniki, kjer je tudi sedež podjetja, potrebujejo tehničnega komercialista – skrbnika ključnih kupcev. Njegove glavne naloge bodo:

- komunikacija s kupci o tehničnih detajlih (izdelki iz gume, plastike, silikona; večinoma za nemško avtomobilsko industrijo)

- sprejemanje in beleženje naročil

- sodelovanje pri pripravi ponudb

- koordinacija med oddelki podjetja in kooperanti

- občasni obiski poslovnih partnerjev (tujina) ter elektronska in telefonska komunikacija

- odgovornost za posameznega kupca

Zaželena je univerzitetna izobrazba tehnične smeri ali ekonomske smeri s predhodno tehnično izobrazbo, tekoče znanje angleščine ali nemščine, izkušnje iz avtomobilske industrije - B2B poslovanje, dobre organizacijske, analitične, pogajalske in komunikacijske sposobnosti, samostojnost pri delu, mobilnost, visoka samoiniciativnost ter pozitivna naravnanost. Zaželeno je, da ima kandidat-ka najmanj tri leta delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih. Nujne so delovne izkušnje na tehničnem področju - kombinacija tehnika (strojništvo, mehatronika, elektrotehnika) in komercialista.


 

Zaposlili bodo tudi CNC operaterja, ki bo skrbel za upravljanje CNC 5-osnih obdelovalnih strojev za izdelavo orodij za brizganje gume in/ali plastike ter upravljanje CNC strojev za potopno erozijo, izdelavo programov za obdelave ter druga dela v orodjarni. Zaželena izobrazba je strojni tehnik ali inženir strojništva. Med svoje sodelavce vabijo tudi CNC programerja, nastavljalca strojev, razvojnega tehnologa za brizganje plastike ali dume ter vodjo izmene.

Vodja izmene bo odgovoren za vodenje in organiziranje proizvodnega procesa v času svoje izmene, izvajanje procesne kontrole in odpravljanje neskladnosti v svoji izmeni, za pripravo in menjavo orodij, nadzor nad knjiženjem proizvodnje, za nadzor in odgovornost za pravilno delovanje in uporabo strojev, naprav in objektov, organizacijo ukrepov ob neskladnostih v proizvodnji, sodelovanje pri ažurnemu vzdrževanju strojev in tudi za posredovanje predlogov in izboljšav odgovornemu za posamezno področje. Delo je štiri izmensko, 80 odstotkov dela poteka v proizvodnji, petina pa v pisarni. Veliko je tudi neposrednega dela s stroji (nastavitve parametrov..), vožnja z viličarjem.

V okviru študentskega dela je mogoče delo na oddelku vzdrževanja in v orodjarni. V Sevnici pa priložnost za delo ponujajo upravljalcu strojev, ročnemu orodjarju, vzdrževalcu strojev in opreme ter razvojnemu inženirju LSR.