Intervju naj bi imeli ob 15. uri. Prispel sem dve uri prej, da sem se v miru pripravil na ta zelo pomemben dogodek, se spoznal z ostalimi startupi in 2 minuti čez 15. uro so me že poklicali v njihove pisarne. Intervju je potekal zelo sproščeno, vprašanja so bila zanimiva in pogovor je dobro tekel, pravzaprav zelo dobro, saj smo prekoračili omejitev časa (ki je 10 min) za debelih 5 minut.

Po končanem intervjuju sem imel zelo dober občutek in ko sem odhajal so mi dejali: “Wait for our call later tonight!” Torej pravila so zelo enostavna, po končanem dnevu, po končanih intervjujih vseh startupov, sta dve možnosti: ali prejmeš njihov klic (kar pomeni, da si izbran) ali pa prejmeš njihov email (kar pomeni, da nisi izbran).

 

Ob 18. uri sem se že vrnil v hotel, odgovoril na nujna sporočila iz Slovenije in se slišal s Primožem. V naših pisarnah doma je zelo pestro, saj smo pred kratkim lansirali novo verzijo Chipolo izdelka, zato je povpraševanje še večje. Ampak ekipa “doma” odlično pelje pot navzgor in zato sem imel še večjo tremo, ko sem čakal na klic.

 

Ob 21:13 po lokalnem času sem prejel e-pošto. Ja, sporočilo in ne klica, da smo sprejeti v Y Combinator. V zadnjih treh letih sem doživel že mnogo lepih trenutkov in še več malce slabših oziroma neželjenih, zato se z njimi kar dobro spopadam. Nič, javil sem ekipi v Slovenijo rezultate in gremo naprej. Jutri se vračam v New York, kjer me čakajo pomembni sestanki z našimi partnerji in obisk večjih trgovcev, da vidimo, če je Chipolo pravilno postavljen v vseh trgovinah.