Med prijavami so bila zastopana zelo raznolika vsebinska področja: 22 inovacij s področja računalništva in informatike, 16 s področij elektrotehnike in telekomunikacij, 14 s področja strojništva, 10 s področja arhitekture in gradbeništva, 10 s področja športa in rekreacije ter pet s področja ekologije, so sporočili iz Spirita.

Prijave je ocenjevala strokovna ocenjevalna komisija, sestavljena iz 36 uglednih slovenskih strokovnjakov, ki celovito pokrivajo strokovna področja ocenjevanja. Končna ocena vsake prijave je bila sestavljena iz treh ločenih ocen, v okviru katerih so člani komisije ovrednotili tehnične, vsebinske, inovacijske in podjetniško-poslovne vidike. Ključni kriteriji ocenjevanja so bili izvirnost ideje, stopnja novosti, tržna privlačnost, praktična in uporabna izvedljivost, stopnja izvedbe oziroma dodelanosti, ekonomski učinki in neposredni družbeni učinki.

Seznam prijavljenih inovacij je objavljen tukaj.  

Slovenski forum inovacij (SFI) sicer vsako leto obišče 2000 podjetnikov, razvojnikov, raziskovalcev, inovatorjev, managerjev, predstavnikov podpornih institucij, novinarjev in tistih, ki se spogledujejo s podjetniško potjo, pravijo v Spiritu in dodajajo, da je ena ključnih prednosti sodelovanja na dogodku pridobivanje poslovnih stikov in mreženje.

Letos Slovenski forum inovacij postaja mednarodna prireditev z vključevanjem poslovne in investicijske javnosti iz območja osrednje in jugovzhodne Evrope. Povezuje se s Coinvest Venture Days, globalnim dogodkom za prebojna tehnološka podjetja in pametni kapital. "Vizija SFI je postati ena od pomembnejših inovacijsko-investicijskih prireditev v tem delu Evrope, in na ta način prispevati k vzpostavljanju poslovnih vezi med slovenskim in tujim inovativnim potencialom," še dodajajo v Spiritu.