Vse se je začelo v začetku letošnjega leta z enim preprostim vprašanje. Zakaj bi otrok hodil na tehtnico, če pa lahko sedi na njej. Na podlagi tega smo začeli z razvojem in vgradnjo merilnih senzorjev pod sedišče stola in povezavo z mobilno aplikacijo. Na tem projektu je sodelovalo več kot 15 različnih ljudi iz različnih področij. Od študentov elektrotehnike, asistentov, profesorjev, inženirjev in še bi lahko našteval.

Bliža se popoldne in Amerika se prebuja. Prihajajo že prva sporočila. Eno iz med njih je elektronsko sporočilo ene od ameriških televizijskih hiš, če se lahko prijavimo na njihovo novo oddajo Najboljše ameriške inovacije. Smart Froc se ji zdi zelo primeren za to oddajo, edini pogoj pa je stalno prebivališče v Združenih državah Amerike. No, tukaj pa se čas ustavi. Gremo naprej.

V Sloveniji se je vsaj po mojih ocenah zelo spremenila start up scena. Dve do tri leta nazaj velika večina ni vedela za Kickstarter, Indiegogo…, sedaj ni start upa, ki ne bi poznal ti dve platformi. Slovenska podjetja so do sedaj izbrala že več kot 4 mio dolarjev na teh platformah za množično financiranje do sedaj. Niso zbrala le denarja temveč tudi prve kupce, ki so na koncu prerasli v zveste kupce.

Drugi dan mojega podjetniškega dnevnika je mimo in za nami je tudi prvi jesenski dan. Lep pozdrav in se slišimo jutri.