"Danes je znanje programiranja pogoj za sodelovanje v družbenem življenju. Z računalniki in prek interneta lahko dosežemo umetniške, izobraževalne, znanstvene in politične vsebine in jih, kar je še pomembneje, tudi soustvarjamo. Brez znanja programiranja in obvladovanja tehnologije bomo ostali na obrobju in zgolj opazovali, kar bodo ustvarjali drugi. Internet je močno zaznamoval naše delo, način razmišljanja, komuniciranje, učenje in umetnost. Sveta, kot smo ga poznali pred 30 leti, ni več, in če želimo razumeti današnjega, moramo poznati tehnologijo, ki ga je zgradila. Znanje programiranja nam bo pri tem v pomoč," organizatorji, skupnost Evropskega tedna programiranja, odgovarjajo na vprašanje, zakaj bi se kdo sploh lotil učenja programiranja. 

Tudi letos imamo Slovenci na voljo dva načina sodelovanja na vseevropskem izobraževalnem dogodku. Ali se kakšnega od dogodkov udeležimo ali pa ga organiziramo sami. Tisti, ki bi želeli učiti druge, lahko svoj dogodek prijavijo tukaj, skupnost pa jim bo pomagala pri njegovi promociji, pri čemer imamo Slovenci tudi svojo ambasadorko Evropskega tedna programiranja, to je Katja Koren Ošljak, sicer sodelavka Visionecta. 

Tisti, ki bi se želeli le kaj novega naučiti, pa si lahko seznam slovenskih dogodkov ogledajo tukaj

Skupnost Evropskega tedna programiranja sicer združuje milijone ljudi, ki jih programiranje zanima in razumejo, kako pomembno je razvijanje te spretnosti pri mladih, starih, dekletih in fantih. Iniciativo Tedna programiranja poganja ekipa nekaj deset prostovoljcev in ambasadorjev, še več požrtvovalnih prostovoljcev pa sodeluje pri pripravi in izvedbi izobraževanj, pojasnjujejo in zato k sodelovanju vabijo še nove mentorje, organizatorje dogodkov, računalniške učilnice za izvedbo izobraževanj in sponzorje.

Podrobnosti so na voljo tukaj