Nagrada Red Dot Award - Design concept je najvišje priznanje za inovativno industrijsko oblikovanje. Letos se je zanjo potegovalo rekordno število več kot 5000 izdelkov. Nagrajenih je bilo 81. Direktor nagrade, profesor dr. Peter Zec poudarja, da so prejemniki “dosegli izjemno visoke standarde oblikovanja, zaradi česar si zaslužijo uspeh na največjem oblikovalskem tekmovanju.”

Poleg prodajnega uspeha vodjo ekipe Sebastjana Sitarja veseli tudi pozornost, ki so je bili deležni na septembrskem specializiranem veslaškem sejmu Paddle Expo, v Nürenbergu: “Obiskovalci in uveljavljeni proizvajalci supov so v SipaBoards prepoznali uporaben koncept in mu napovedali prodajni uspeh. Začrtali smo prihodnost napihljivih supov.”

Kot soavtorja sta se pod zasnovo SipaBoards podpisala še inženir Žiga Božič in Jaro Jelovac. Jelovac je že uveljavljen in večkrat nagrajeni industrijski oblikovalec športne opreme za znamki Elan in Fischer, Božič pa strokovnjak za elektroniko.

Ekipa iz Kamnika bo prva naročila kupcem dostavila prav v teh dneh, torej mesec dni kasneje, kot so si zastavili, so pojasnili v ekipi, kjer hkrati že načrtujejo razvoj novih modelov za prihodnje leto.

Glede pridobivanja novih kupcev oziroma poslovnih partnerjev na veslaškem sejmu v Nürnbergu pa pravijo, da so se pogovarjali z morebitnimi partnerji za skupen nastop na trgu. "Proizvajalci supov se zanimajo za naše rešitve, zato dopuščamo možnost, da bomo v prihodnje velikim ponudnikom supov prodajali le pogonski del. Končne odločitve še nismo sprejeli, saj je fokus zmerna rast podjetja in razvoj novih modelov," je povedal Sitar.