Svojo zgodbo o uspehu bosta predstavila letošnjega prejemnika naziva Mlada podjetnika leta, Anja in Alen Marič, ki za letos prek svoje blagovne znamke Woodway načrtujeta 600- do 700-odstotno rast. Zakaj je les dobra poslovna priložnost in kako vzpostaviti prodajo, bo spregovoril tudi Matej Rodela, član ekipe Tok Tok, ki se je letos predstavila na Kickstarterju z lesenim zvočnikom Trobla.

Imate idejo, pa ne veste, če je izvedljiva? Odgovor na to vprašanje vam lahko razkrije Lojze Bertoncelj, eden od mentorjev MP šole, ki jo je obiskalo že pet generacij. »MP šola ni le serija predavanj, ampak šola v pravem pomenu besede, kar pomeni, da iz tedna v teden dobivaš domače naloge, s katerimi gradiš oziroma dopolnjuješ svojo idejo, zamisel ali poslovni model,« pravi Žiga Antolin, eden od udeležencev MP šole. Poskrbljeno bo tudi za vse tiste, ki ste tik pred odprtjem podjetja in vas zanima vse okoli birokracije. Glede ustanovitve podjetja bo spregovoril Nejc Setnikar iz Zavoda mladi podjetnik.

Dogodek z enakim naslovom, a drugimi gosti se bo odvijal tudi jutri ob 17. uri v Štajerskem tehnološkem parku. Tam bo svojo podjetniško zgodbo predstavil Vlado Ravničan, ki je lani skupaj s svojo partnerico odprl podjetje, v katerem izdelujeta vrhunske unikatne kitare in kontrabase, znamke Woodie, primerljive z najboljšimi svetovnimi znamkami glasbil.

Drugi dek dogodka, pa bo enak kot v Ljubljani, torej predstavitev MP šole z Lojzetom Bertoncljem in Nejcem Setnikarjem.