Komisijo predstavnikov občine, gospodarstva in start:up skupnosti je najbolj prepričala ekipa Mignumi. Predstavili so inovativen produkt, ki omogoča pripravo zdravih in svežih obrokov kjerkoli. Gre za žepno različico aparata za pripravo smoothijev, ki za svoje delovanje ne potrebuje električnega napajanja, saj njegov motor poganjajo baterije.

Pozornost je pritegnila tudi ekipa IndustrialAdrenaline, sicer zmagovalci Poletnega turistično-podjetniškega kampa, ki je potekal prejšnji mesec v Velenju. Nadgradili so idejo o adrenalinskem tematskem parku, ki je edinstven zaradi okolja, v katerega je postavljen. Ekipa namerava na ugrezninskem območju ob Velenjskem jezeru in na objektih nekdanje klasirnice rudnika postaviti tematsko obarvan adrenalinski park. Projekt predvideva postopen razvoj parka, prvi korak pa bo postavitev zipline-a med rudniškim stolpom in obalo jezera.

Najmlajša ekipa na dogodku je bila ekipa Interactive, ki so jo sestavljali dijaki Šolskega centa Velenje in navdušili s predstavitvijo aplikacije, ki ustvarja interaktivno navidezno okolje za predstavitev izdelkov, lokacij ali celo učenje.

Sicer pa je 49 mladih tvorilo 9 ekip:

IndustralAdrenaline 

doživetje adrenalina na industrijskih objektih

BandIT 

portal za povezovanje mladih bendov z organizacijami

Mignumi 

prenosni smoothie maker 

TrailRunning 

aplikacija za odkrivanje novih tekaških prog, ki temelji na tekmovalnosti uporabnikov

Interactive 

interaktivna aplikacija, ki uporabnika popelje v virtualni svet

Eventer 

spletna stran za personalizirano organizacijo dogodkov

Extreme box climbing 

kocka za plezanje v vseh vremenskih pogojih 

Esteta - moda za dive 

privlačna obutev za zenske z močnejšimi postavami

ChandelAir  

luč z integriranim prezračevalno filtrirnim sistemom