Rdeča nit vseh dogodkov je preplet inovativnih tehnologij, perspektivnih panog in kreativnosti mladih. V prihodnjih dneh se bodo zvrstile različne delavnice, od delavnice o pripravi spletne mobilne aplikacije do analize modernih filmskih tehnik. Skozi celoten OpenWeek bo potekala tudi fotografska razstava ustvarjalcev iz OpenLaba.

"Vsi dogodki so za udeležence brezplačni. Z njimi želimo pritegniti mlade v naše ustvarjalno okolje in jih navdušiti za raziskovanje ter samostojno ustvarjanje na področjih sodobnih tehnologij in podjetništva," so sporočili organizatorji. OpenLab prispeva h krepitvi zavedanja o priložnostih in možnostih, ki so na voljo mladim v Kranju in širši gorenjski regiji preko študija, dela in ustvarjanja na področju tehnike. Spodbuja tvorjenje interdisciplinarnih znanj in razvoj kreativnih, sposobnih ljudi za globalno uspešna podjetja. Mladim omogoča dostop do ustvarjalnega okolja, kjer lahko eksperimentirajo, raziskujejo, pridobivajo nova znanja in začnejo razmišljati o svoji karieri in prihodnosti.

V sodobno opremljenih prostorih v Kranju v neposredni bližini izobraževalnih institucij in mladinskih skupnosti lahko svoj prosti čas namenijo udejstvovanju na lastnih inovativnih projektih.