Podjetju Dat-Con je ob bok stopila srebrna gazela, podjetje Elvez iz Višnje Gore, ki je bilo tega leta prepoznano za gazelo osrednje Slovenije. Podjetje, ki je specializirano za kabelsko konfekcijo in predelavo plastičnih mas in dela pretežno za avtomobilsko industrijo, je z nekaj manj kot 140 zaposlenimi ustvarilo že 13,2 milijona evrov skupnih prihodkov. Podjetje, ki ga vodi Simona Petrič,   ima letno po prihodkih najmanj 15-odstotno rast.


Bronasta gazela leta 2006 je bila primorsko-notranjska gazela, podjetje Fluid, ki je izdelovalo cisterne za prevoz nevarnih snovi, in so bili tedaj največji evropski proizvajalec polprikolic za prevoz bitumna. Podjetje, ki ga je vodil Albin Birsa, je bilo med prejemniki državnega denarja po tedanji agenciji Japti, pred nekaj leti pa je zaradi problemov na območju v nekdanji Jugoslaviji zašlo v težave in šlo leta 2010 v stečaj.

Po prodaji večinskega deleža skupini Euroscript International uspešno rast nadaljuje novomeška Infotehna Skupina, ki je bila 2006 prepoznana za gazelo dolenjsko-posavske regije. Gazela, ki se redno uvršča tudi na seznam najboljših zaposlovalcev Zlata nit, se je tedaj še razvijala pod vodstvom lastnika in ustanovitelja Čeda Jakovljevića. Podjetje je samo od leta 2010 do lanskega leta skupne prihodke podvojilo s treh milijonov evrov na šest, dodano vrednost na zaposlenega pa z 39.558 evrov dvignilo na 69.810 evrov.


Dravsko-pomurska gazela je v tem letu prvič postalo murskosoboško podjetje GMT, kasneje stari znanec izbora Gazela, saj je bilo podjetje, ki prodaja rezervne dele za motorna vozila in motorna olja, še trikrat regijski zmagovalec, pri čemer je bilo leta 2011 bronasta in leta 2012 srebrna gazela. Lani je podjetje z nekaj manj kot 100 zaposlenimi ustvarilo slabih 46 milijonov evrov skupnih prihodkov. Izjemno dinamična je tudi gorenjska gazela Swarco Lea, ki je od leta 2008 pod okriljem skupine Swarco, lani pa je skupne prihodke v primerjavi z letom 2013 povečala kar za 40 odstotkov.