No, če že govorim o sreči, morda vprašanje za vas: »A ste srečni?« in - Kaj je sploh sreča? Kako bi jo definirali? Kaj je tisto, kar vas resnično osrečuje? Ko pozabite na čas, ko padete v en 'poseben film' in ko enostavno uživate v tem kar počnete? Kaj je tisto, kar vas dela srečne?

Zakaj vas to sprašujem? Preprosto, isto vprašanje sem tudi sam sebi postavljal, dokler nisem ugotovil, da je z definicijo sreče približno enako, kot z definicijo uspeha. Vsak si jo mora definirati sam. Za nekoga je uspeh to, da se že zjutraj vstane. Za drugega, da sploh 'odpre oči'; spet za nekoga to, da vozi jahto ali pa dober avto; in tako naprej. In kakšna je vaša dafinicija USPEHA? Lahko samo rečem, da sem sam pri sebi ugotovil da je USPEH brez zadovoljstva NEUSPEH. Kaj ti pomaga, če se ženeš za 'nekimi stvarmi', če pa, ko jih dosežeš, nisi niti bolj srečen niti bolj zadovoljen. Zato vam resnično polagam na srce, da si vsak pri sebi najprej definira pojem SREČEN in pojem USPEH.

Ker – a ni vse, kar resnično celo življenje iščemo in po čemur tako hrepenimo samo ta 'notranji občutek sreče in zadovoljstva'? Vse ostalo je nepomembno in minljivo. To, kar nas napolni s tistim čudovitim občutkom zadovoljstva in sreče pa je pravi blagoslov za naše srce in edini veter v krila, ki nas zares odžene bližje k našim lastnim ciljem.

In zato še eno drugo moje razmišljanje o sreči. Namreč – za srečo je treba garati. Sreča je stanje duha. Zato moramo neprestano rasti. Vedno znova in znova se učiti in se tudi kaj NAUČITI. In predvsem – to živeti.

Veste, najmanjši izziv je uresničit sanje in cilje, ki so odvisni od nas. To je otročje lahko. Če najprej definiraš, kaj je tisto, kar te resnično osrečuje in te dela 'srečnega' in če te vse to dela še zadovoljnega, potem je to res nekaj najbolj enostavnega; uresničiti sanje in cilje, ki so odvisni od tebe in tvoje proaktivnosti. Potrebujete samo AKCIJO.

Boste pa v življenju naleteli na stvari, na katere ne boste mogli vplivati. Ne glede na to, kako zelo močno bi si želeli. Se mi zdi, da so to ene najtežjih lekcij življenja, ki jih moramo slej ko prej sprejeti.

Če res nimate vpliva in ne morete v nobenem primeru vplivati na rezultat, se sprijaznite, pustite, pozabite in živite naprej.

Za zaključek pa še moja najljubša in enostavna definicija sreče, ki sem jo slišal, o sem v avtu skupaj z otroci poslušal POŠTARJA PAVLIJA. Ta aarvi:  "Sreča je nekaj, kar raste v tebi in je del tvojega srca. Če srečo deliš, se sreča množi." In točno to vam želim. Da bi našli strast v svojem življenju in da bi počeli stvari, ki vas delajo srečne in srčne.

Ps. Jaz sem danes te stvari počel in tako večkrat v dnevu izkusil 'srečo' – ko sem imel zajtrk z družino, ko sem snemal program, ki bo pomagal na tisoče ljudem in nenazdnje, ko sem ženo poljubil za lahko noč.