Ob 9:30 sem že delal na tekočih projektih, kasneje pa sem obdelal še vse sveže podatke, ki smo jih prejeli na sestankih. Potrebno je bilo poslati dve pogodbi in dva predračuna. Vsak, ki je že kdaj pošiljal pogodbo, ve koliko dela je z pripravo ustrezne pogodbe.

Pri nas to ureja kvalificirana oseba, vseeno pa moram kot odgovorna oseba vsako pogodbo prebrati, preden jo podpišem. Danes smo tudi dobili zelo ¨kvalitetno¨ povpraševanje, saj se ena od bližnjih občin pripravlja na prenove spletne strani. Taka povpraševanja vzamemo zelo resno in nam je v interesu, da na njo tudi čimprej kvalitetno odgovorimo. Z prokuristom podjetja sva se zato dobila v konferenčni sobi, kjer sva dorekla ceno in izbrala pravi način k pristopu pogajanj. Uskladila sva se dokaj hitro, sestavila ponudbo in jo poslala. Sedaj seveda čakamo na odgovor oziroma na sestanek.

Ura je 12:00 in naš drugi programer je prišel na delovno mesto. Dodelim mu njegove naloge, sam pa se zatopim v manjši ˝bug˝ na eni izmed naših spletnih strani. Zadnje čase posvečamo ogromno časa tudi optimizaciji in ravno v tem tednu smo začeli žeti prve uspehe oziroma večje pozicije v googlovem brskalniku. Sam intenzivno že od februarja prebiram članke s področja optimizacije. Novo pridobljeno znanje je največja dodana vrednost. Izobraževati se je potrebno vse življenje, vsako novo pridobljeno znanje pa vam dvigne ceno na tržišču. Osebno se poleg teorije usposabljam tudi praktično, preko raznih delavnic in predavanj. Med prostim časom pa najraje zavijem na udemy.com.


 

Če že poznate to spletno stran, potem veste, o kakšnem biseru znanja govorim. Za vse tiste, ki pa se prvič srečujete s spletno stranjo, pa bo ta kmalu postala vaš nova baza znanja. Udemy ponuja tečaje z vseh področij. Tako se lahko naučite kako pripraviti jajca ali kako postaviti spletno stran. Kako investirati denar ali kako zlikati srajco. Skratka za vsakega se najde nekaj. Sam sem pregledal kar nekaj tečajev s področja optimizacije in se tako naučil kar nekaj novih trikov, ki jih že prakticiram za doseganje višjih pozicij v iskalniku.

Ura je 18:30 in čas je za moj odhod iz pisarne. Po večerji se lotim prebiranje nove knjige.