Primorsko-notranjska gazela je bilo podjetje Lesimpex, ki je izdelovalo vrtno pohištvo, pa tudi kioske, avtomobilske nadstreške in bungalove. Podjetje je v nekaj letih zašlo v težave, zato so zanj septembra 2011 sprožili stečajni postopek, zdaj pa je že izbrisano iz registra gospodarskih družb. Direktor Miran Mladovan, ki je bil že pogojno obsojen zaradi poslovne goljufije, je bil julija skupaj s soprogo Silvestro Mladovan spet v sodnih klopeh. Tokrat zaradi očitane zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, domnevnega pranja denarja, davčne zatajitve in kršitve temeljnih pravic delavcev.

Leta 2005 se je že drugič z nazivom zlata gazela ovenčal Engrotuš, ki je bil savinjsko-zasavska gazela, v dolenjsko-posavski regiji pa podjetje Sep, dobavitelj izdelkov iz plastičnih mas pretežno avtomobilski industriji. Tudi Sep, ki je bil prepoznan za bronasto gazelo, se ponaša z izjemno rastjo prihodkov po letu 2010, ko so začeli ti zmerno padati. Lani je namreč podjetje ustvarilo za 11,3 milijona evrov prihodkov, kar je 48-odstotna rast glede na leto 2013.


Letošnje leto je med najboljše vnovič umestilo podjetje Euro Plus, gazelo gorenjske leta 2005, saj je to podjetje iz Šenčurja med nominiranimi podjetji za gazelo Gorenjske 2015. Podjetje, ki je bilo leta 2005 srebrna gazela, je lani ob 5,8 milijona skupnih prihodkih in 43 zaposlenih ustvarilo za dober milijon evrov dobička, dodano vrednost pa dvignilo na 74.915 evrov na zaposlenega.

Dravsko-pomurska gazela je bilo družinsko podjetje Artex, ki deluje na področju skladiščnih sistemov. Podjetje se še vedno ponaša z visoko bonitetno oceno A1++, ima 45 zaposlenih, prihodki pa so se v lanskem letu ustalili na 3,2 milijona evrov in so v primerjavi z letom 2013 višji za 12 odstotkov.