V Severni Koreji in tudi v mnogih drugih državah je dostop do informacij zelo omejen. Še huje, tamkajšna vlaga ga namerno blokira. V Sloveniji imamo to srečo, da smo deležni svobode govora in pisanja ter imamo dostop do največje banke informacij na vsakem koraku – Interneta. Omogočil nam je najhitrejši razvoj v zgodovini človeštva. Omogočil je povezavo, ki jo je opisoval, po mojem mnenju, največji genij Nikola Tesla.

Naši možgani so sestavljeni iz posameznih živčnih celic, ki same zase nimajo večjega pomena. Vendar se med seboj povezujejo z nešteto sinapsami in tako skupaj ustvarjajo nepredstavljivo celoto, ki preproste električne impulze pretvarja v naše misli. O natančnem delovanju naših možganov vemo približno toliko, kot o pomenu vesolja. Naslednjo misel Nikole Tesla: ''If you want to find secrets of universe, think in terms of energy, frequency and vibration.'', lahko poistovetimo z delovanjem naših možganov. Prav tako je Tesla napovedal, da ko bo svet deloval kot celota, bo človeštvo prestopilo na višjo raven. In prav to se dogaja sedaj, ko internet dosega že precejšen del sveta. Možgani posameznika so kot živčna celica, ki sama po sebi ni sposobna tvoriti misli, v kolikor pa se poveže s tisočerimi drugimi, je mogoče ustvariti nekaj mnogo bolj kompleksnega.

Če si želimo biti uspešni na nekem področu, je to danes dokaj lahko izvedljivo, saj nam je znanje posredovano prek precejšnih medijev. Na internetu je le nekaj klikov stran, poleg tega pa nam omogoča, da se povežemo s komurkoli na svetu.

Informacije so torej ključ do napredka, tako posameznika kot civilizacije. Le moramo si jih želeti uporabiti. Zgodovina nas uči, da so bila ljudstva, ki so imela pisavo, knjižnjice, prenos informacij, uspešnejša od drugih. Vendar vsak tehnološki napredek še ne pomeni nujno mentalnega razvoja.

Upam, da bom sam dočakal čas, ko se bo človeštvo iz homo sapiensa prelevilo v tako imenovano novo vrsto homo sapiens sapiens, ki bo delovala na popolnoma višjem nivoju mišljenja kot sedaj.