Letos sem bil na nekaj festivalih, a moram reči, da me je Overjam lepo presenetil. V pozitivnem smislu definitivno glede celotnega vzdušja, glasbe in organizacije, zaradi cen pa malo manj. Takšnega squizza oz. ožemanja strank že dolgo nisem videl nikjer.

Grem samo po vrsti kaj moraš kot obiskovalec vse plačati, pa vam bo hitro jasno kaj in kako.

- Vstopnica (v mojem primeru, 2-dnevna): 45 € (pri večini koncertov in festivalov se fiksni strošek za obiskovalca tukaj že konča)

- Parkirišče (v mojem primeru, 2-dni): 10 €

- Predplačniška kartica (»sistemska provzija«): 2 € (prvič slišim za kaj takšnega, ampak ok .. naj bo)

- Kavcija za plastično plačilno kartico: 3 € 

- Kavcija za črno vrečko za smeti (za namen, da bo Tolmin bolj čist in da ne bomo takšni pujsi): 10 €

- Tudi prva polnitev v plastični kozarec oz. pijača postrežena v plastenkah stane dodatni 1 evro (ki ga sicer dobiš nazaj, ko vrneš kozarec/plastenko)

- In še smetana na vrhu torte: Uporaba vročega tuša: 2 € (tedenska kartica stane 10 €)

Po mojem mnenju bi lahko malo navili še cene piva (na določenih lokacijah presenetljivo stane samo 1,5 €), ampak sicer pa solidno cenovno pozicioniranje. Visoka dodana vrednost in lojalnost kupcev sta seveda povezana z višjimi cenami. Aja, pa da ne bo pomote. Festival je res odličen! In me veseli, da vsaj na enem festivalu znamo odirat turiste.

Slovenija ima veliko turističnih »placov«, kjer bi marsikje lahko s tujci še kaj več zaslužili. Malce je sicer to boleče za nas, ampak če so turisti toliko pripravljeni zapravit, pa naj kar pridejo. Mi pa jim prodajmo čim več in čim dražje! Pomembno je le, da ustvarimo visoko dodano vrednost in da se bodo prihodnje leto spet vrnili. Zadovoljna stranka je redna stranka ☺