Po presnem kosilu s solato (nikoli prej se nisem toliko obremnjeval s hrano, odkar zadnje dni ne jem mesa, pa imam res občutek, da sem stalno lačen) pa sem se lotil 24-urnega taksi projekta, kjer sem updejtal spletno stran www.mojtaksi.si. Stran je po dobrih treh letih res kričala po prenovi, pa sem jo zadovoljil. Z eno wordpress temo in manjšimi spremembami zdaj uspešno stoji. Nekaj manjših zadev me še čaka, ampak so malenkosti in lahko počakajo. Itak gre bolj za hobi projekt.

Nedeljsko popoldne pa sva s punco izkoristila za oddih v naravi. Sva rekla, da greva pogledat na kakšen vodni plac blizu Ljubljane, pa sva šla na potep do Podpeškega jezera. Tam sva bila le dobrih 30 sekund. Dobrih 20 metrov v premeru veliko jezero in okoli vsaj 500 ljudi + polno zasedena bližnja gostilna pač ni za naju. Prišla sva na oddih, ne na poslušanje 200 kričečih otrok. Pa sva se odpravila naprej do Iškega Vintgarja, tam nisva bila že najmanj 4 leta. In novo presenečenje. Tu so zdaj postavili še cestno »zaporo«, kjer vsakega obiskovalca z avtomobilom oglobijo za 5 €. Razlog: cestno urejanje prometa. Ker je bila ura že precej pozna za namakanje, sva vseeno plačala ter se odpravila naprej, a na žalost naju pričaka nova gužva zasedenega parkirišča. Očitno nama nedelje res niso usojene. Drugič bo potrebno ubrati drugačen plan – ali se odpraviti že sredi tedna ali pa kam drugam.

Danes sem se tudi dokončno odločil, da v roku enega meseca splezam na Triglav! Že nabiram ekipco, verjetno nas bo šlo več. Moram še malo pregledati forume, če je potrebno biti na tale vzpon kaj posebej pripravljen ali greš lahko kar tako, tudi brez primerne kondicije, malo za konec tedna.

Danes delim z vami še pomembno lekcijo, ki sem se jo naučil v zadnjih letih: Fokus je izrednega pomena. Tega sicer še vedno ne obvladam najbolje, saj se težko posvetim 100% samo enemu projektu, pa vendar poizkušam skenslati vse, kar ni ključnega pomena.