Prvič pečem torto zase, hecen občutek je. Odločim se, da če je pa že ´moja´, bom pa tvegala in naredila kolikor se le da zdravo nutella-bananino tortico. Izberem torej rjav nerafiniran sladkor in kamutovo moko. Hja, če se naučim narediti še nutello, bo res že ´ornk´ zdrava.

Zjutraj torto dokončam in vesela sem, da je uspela. Počutim se kot Jamie Oliverka.

Pa naj še kdo reče, da podjetne ženske ne znamo kuhati in peči! Ravno zadnjič me je prijatelj ´frcal´, da sem »preveč poslovna in premalo gospodinjska.« A jaz pravim, da se vsi lahko vse naučimo in je dobro, da čim več znamo, a delajmo pa tisto, kar delamo najbolje in v čemer uživamo.

Z vetrom v laseh odbrzim v pisarno, na radiu se vrti ´Wind of change´ od  The Scorpions. Spijem šejk s kosmiči -  kar vsi smo se navadili zaužiti zdrav in hitro pripravljen zajtrk vsako jutro.

Oddam dve ponudbi in se slišim z naročnikom, za uskladitev končnih dizajnov za kartice pred tiskom. Samoiniciativno mu predlagam še dve izboljšavi, kot mi veli estetski čut, saj želim, da bomo 100 % zadovoljni. Naročnik je vesel, da sem mu dala te predloge in veselje je obojestransko.

Nadalje uskladim tudi zelo zahtevne kartice, ki jih je naročil inšpektorat. Kljub temu, da gre le za 8 kosov polikarbonatnih (ne klasičnih PVC) kartic, s posebno hologramsko zaščito in ostalimi varnostnimi elementi, ga vzamem resno, kot vse naročnike. Na sestanku predstavim predlog in predlagam rešitve. Veseli so, da lahko izbirajo med tremi možnostmi. Ena od njih je potrjena in tako danes že usklajujemo naročilo! Kolega Tomaž že pripravlja dve varianti oblikovne rešitve, res je hiter. Pohvaljen.

Moj moto je, da vedno obstaja rešitev, le potruditi se je treba. Bodi raje del rešitve kot del problema. Ni problemov, so izzivi, pravimo podjetniki.

Rešitve pa so tudi ena izmed naših izhodišč v poslovanju. Karticam dodajamo vrednost, kar pomeni da ne ponujamo zgolj kartic, temveč tudi rešitve v paketu z njimi. Imamo celostno lepo zaokroženo paleto produktov za identifikacijo, katerih pika na i je poseben poslovno darilni program, hkrati pa se že nekaj let zavedamo, da le s produkti na tako majhnem trgu ne gre. Da trg zahteva več, dodano vrednost, celostne rešitve.

Prve rešitve, ki smo se je lotili že kar nekaj let nazaj, so dodajanje vrednosti akreditacijam na dogodkih. Razvili smo sistem, ki podpira upravljanje dogodka (event managementa), imenovan IDE.Konferenca. Prepoznali smo, da ni dovolj, da organizator udeležence dogodka le akreditira, temveč je zanj vrednost, da so udeleženci dejansko identificirani. Razvili smo sistem, s katerim omogočamo različne variante dostopa ali prestopa udeležencev z identifikacijo v dvorane, na kosila, zabave, z možnim sledenjem in poročilom na koncu. Organizator tako vedno ve, koliko oseb je v določenem prostoru, koliko jih ima dovoljenje za prestop, koliko jih je dejansko prišlo. Podatki mu omogočajo spoznavanje obnašanje kupca in poslovno analitiko. Ja, poslovna analitika danes pomeni veliko: poznavanje kupca ima visoko vrednost. In prav na poslovni analitiki je zgrajena tudi drug naša lastna rešitev, CLIP Customer Loyalty Integration Process. Gre za program zvestobe, katerega bistvo je kvalitetno upravljanje s kupci in razumevanje, kot vedno poudarja Jure: "Zvestoba kupcev za podjetja ne pomeni le, da se ti redno vračajo k vam – bistvo upravljanja z zvestobo kupcev je v odnosu, ki ga vzpostavimo z njimi."

Vsi ti naši ´tehnološki otroci´ nam skupaj s prenovo spleta in še čim obetajo kreativne jesenske mesece. Pametno, da sva se z Juretom odločila za še nekaj dni dopusta; baterije bodo morale letos še veliko zdržati…