Na prvo mesto uvrščajo Adoro, zagonsko podjetje, ki izhaja iz Microsoftovega študentskega tekmovanja Imagine Cup. Ekipa Adora je v svetovnem finalu dosegla drugo mesto v kategoriji Inovacije, nato pa so pod vodstvom takratnega mentorja dr. Kristjana Košiča prerasli v podjetje, ki razvija interaktivnega asistenta za pomoč kirurgom med operacijo. Brezstična rešitev krajša čas operacije, s tem pa tudi čakalno listo bolnikov, ki čakajo nanjo. 

Drugi najbolj obetaven startup po izboru Youth Time magazina je CubeSensors, ki sta ga ustanovila Aleš Špetič, tudi soustanovitelj Zemante, podjetniški mentor in glasnik digitalnih tehnologij, ter programer Marko Mrdjenović. CubeSensor je kocka z vgrajenimi senzorji, ki v domačem okolju merijo kakovost zraka, vlažnost, svetlobo, hrup in tlak.  Kocka nato uporabniku na podlagi izmerjenih podatkov v aplikaciji svetuje, kako lahko denimo zniža temperaturo, ali pa prezrači sobo, če je kakovost zraka slaba in bi morda lahko povzročila glavobol. 

Naslednji na seznamu je Toshl, aplikacija, ki uporabniku omogoča sledenje porabljenemu denarju. Uporabnik tako denimo lahko spremlja, koliko mesečno porabi za kavo, hrano, zabavo, položnice in podobno ter si na podlagi tega lahko lažje organizira in optimizira mesečni dohodek. Toshl izhaja iz kranjskega podjetja 3fs, njegov direktor pa je Matic Bitenc.

Svojo pot je obetavno pričela tudi ekipa Genialis, povečini doktorji znanosti z ljubljanske Fakultete za računalništvo in informatiko. Podjetje projektno razvija programsko orodje za raziskovalce na področju biologije, ki z njihovo pomočjo lažje obdelujejo velike baze podatkov, ekipa pa pripravlja tudi računalništve osnov programiranja za biologe. 

Podjetje GoAvio, med uporabniki bolj poznano po spletni platformi nizkocenovci.si, na enem mestu zbira podatke o razpoložljivih nizkocenovnih letih po vsem svetu. Uporabniki najbolj ugodne letalske povezave od oziroma do določene destinacije lahko vidijo že samo s klikom na želeno mesto.  

Startup Codeable, ki uporabniku omogoča hitro in enostavno izdelavo spletne strani "za telebane", je Youth Time magazine uvrstil na šesto mesto. Poslovni model podjetja je zasnovan tako, da kasneje skrbi za uporabnikovo spletno stran, morebitno tehnično vzdrževanje ali spremembe na strani, ki zahtevajo več programerskega znanja. 

Sedmerico obetavnih slovenskih startupov zaokroži Visionect, med vsemi omenjeni z najdaljšo življenjsko dobo. V podjetju so pričeli kot proizvajalci inovativnih dlančnikov, nato pa so se z leti prilagodili trgu in se v zadnjem obdobju osredotočili na razvoj elektronike in programov za elektronski papir. Nedavno so denimo v Sydneyju postavili prve prometne znake z elektronskim papirjem, ki omogočajo dobro vidljivost tudi na močni svetlobi, hkrati pa za delovanje porabijo zelo malo energije.