Pisanje dnevnika vsak dan v zadnjem tednu je spodbudilo veliko več razmišljanja o sebi, o delu. Namen pisanja ni bil le v obveščanju, kaj počnem posamezen dan, ampak kaj mi je pomembno, kako živim, razmišljam, delujem. Po naravi sem bila vedno odprta in hitro povem, kaj mislim, čutim. Včasih še prehitro. Prijateljica mi je rekla, da se razgaljam, ampak hej, to je nekako smisel pisanja dnevnika. Če bi ga piarovsko urejala in slikala sebe tako, da me prijatelji, sodelavci in družina ne bi prepoznali, bi bilo smešno in verjetno precej neuporabno, ker ne bi bilo avtentično.

Teme, o katerih zadnje čase razmišljam, so se seveda vrtele tudi v dnevniku: integracija poslovnega in zasebnega življenja, tako da dodam več tretje metrike uspeha, manj kontrolirati, se več prepustiti, in pa v duhu Sheryl Sandberg “narejeno je bolje kot odlično”. Še dobro, da imajo projekti roke, da je enkrat treba nehati piliti in spreminjati, sicer vprašanje, kdaj bi se mi zdelo, da je dovolj.

Sodelavki Nina in Sabrina se jutri vrneta z dopusta in zvečer pripravljam seznam aktivnosti za naslednji teden. Vesela sem, da sem našla sodelavke (ja, v ekipi smo samo ženske!), ki jim je enako pomembno, da je delo opravljeno dobro. Kontinuirano učenje je v našem poslu nuja in samomotivacija in iznajdljivost sta lastnosti, ki se mi zdita zelo pomembni. Danes je starostni razpon ekipe več kot dve desetletji in naše različne izkušnje, aktivnosti izven službe, otroci, žuri, koncerti, knjige – vse to nas bogati kot tim.

Pred spanjem si pogledam še posnetek današnjega napada morskega psa na avstralskega deskarja Mika Fanninga, ki je zaokrožil na spletu. Globoko izdihnem, ko ga rešijo povsem nepoškodovanega, čeprav razumljivo pretresenega. Še bolj pa me gane, ko preberem izjavo fotografa, ki je bil v vodi, da mu je poskušal kolega deskar Julian Wilson pomagati in je ob pogledu na morskega psa takoj začel na vso moč veslati proti njem, čeprav mu je Fanning vpil, naj gre stran. Oba so nekaj sekund kasneje potegnili iz vode reševalci na skuterjih. Kakšna srčnost, pogum, sodelovanje! To je to, kar resnično šteje. Morda bi morali razmisliti, kako lahko vsak od nas pomaga prijatelju, ki plava med morskimi psi.