Želje vs. realnost
Nedelja se je začela z muskfibrom od včerajšnjega obiska gora. Ker so otroci na počitnicah, je tudi spanje kako uro daljše. Ob zajtrku poteka napeta debata o poteku dneva. Oba bi ga rada izkoristila za oddih ob vodi, a čaka naju kar nekaj dela pred ponedeljkom. Dogovor je dopoldansko pohajkovanje in kosilo v Ljubljani ter popoldansko/večerno delo.


 

Kot nedelja,je tudi urnik bolj na izi in dogajanje manj pestro kot sicer. Zato pa celo pot v Ljubljano študiram o tem, za kaj vse sem lahko ta teden hvaležen. Še posebej za stvari in težave, ki so se zgodile prvič. Ker to je bistvo napredka. Dokler se soočamo z vedno novimi težavami, pomeni, da se premikamo. Ni večje depresije kot iz dneva v dan gledat iste težave.


Moja hvaležnost
Na kratko o novostih, za katere sem ta teden hvaležen. Hvaležen sem za ponedeljkov kontakt Jane za pisanje bloga, ki je obrnil cel teden na glavo. Hvaležen sem za torkov klic podjetja, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov, če bi jeseni izvedel pri njih delavnico o osnov ahinternacionalizacije. Te vrste delavnic še nisem izvajal, saj ni to moj posel (delam izključno z vsakim podjetjem posebej). A če se priložnost ponudi, zakaj je ne izkoristiti. In sem se se od-ločil za izvedbo. Hvaležen sem za sredin klic direktorice podjetja Jordan, da smo na kar pol strani Dela in glede na lepo omembo mojega in kolegovega imena, takoj obljubim en dan brezplačne pomoči. To je samo par glavnih stvari. In res sem hvaležen zanje.


 

Za konec še...
Ključna skrivnost uspeha v življenju je "To feel good right now!" In hvaležnost je tista univerzalna iskrica dobrega počutja, ki jo premore čisto vsak človek v čisto vsakem trenutku. Hvaležnost je odskočna deska celo za zdravljenje depresij.


 

Vsak dan v vsakem trenutku bodite hvaležni za stvari, ki se dogajajo okrog vas in za ljudi, ki vas obdajajo. Posledično boste v svoje življenje priklicali še več ljudi in stvari, za katere boste lahko hvaležni.


 

"Feel good and good will come to you!"


 

Hvala tudi vsem, ki ste ta teden kljub vročini in počitnicam prebirali Podjetniški dnevnik. Še posebej, če ste ga omenili še komu. Brez sramu me kontaktirajte, če želite kakšno informacijo več in hvaležen vam bom za zanimanje.


 

Pa lep pozdrav in se beremo na socialnih omrežjih!