Zadnje čase opažam, da je postal junij drugi december. Norišnica vsepovsod. Ljudje se obnašajo kot da bo s poletjem konec sveta. Šolski in vrtčevski nastopi, zaključki otroških dejavnosti. Nujno praznovanje vseh rojstnih dni vseh tistih nesrečnikov, ki so se rodili poleti, vsi se evforično menimo za druženja, preden zginemo na dopust. Pa saj je samo 2 meseca! Konec ju bo, še preden bomo dobro vdihnili.

Tudi v podjetništvu je čas za polletno bilanco. Da malo pogledamo kje smo, kako čez poletje in kako naprej.

Poletje je lahko za freelancerje precej sušno. Večina strank je bolj na dopustu oz. vsaj ne preveč aktivnih, dogodkov ni kaj dosti, dogaja se malo. Dohodki se skrčijo, črpaš zaloge. Če so.

Pred prvim septembrom pa je spet nov preplah, kot da se bo svet začel na novo vrteti in to v kontra smer!

Pa ostanimo še malo v poletju. Klic Mateje Kegel Kozlevčar, organizatorke poletne šole Modri svet, sem prejela ravno, ko sem na UE v Tobačni čakala v vrsti za osebno izkaznico. Zdaj je sicer to zelo nobel, lepo sediš (če prideš dovolj zgodaj) in čakaš da se pojavi tvoja številka na ekranu. Če se nabere res preveč ljudi, gospa na informacijah, začne pošiljati ljudi še na druga okenca. Pohvalno res! Ampak zakaj, zakaj vedno take stvari počnemo zadnji hip ali pa že celo prepozno? In si delamo dodatne stroške za ekspres izdelavo? Morda gre to pri meni pripisati svojemu urejenemu kaosu . Slab izgovor, vem.

No, osebna izkaznica bo letos dovolj, potnega lista ne bomo potrebovali. Lansko leto smo se nastavljali tunizijskemu vročemu soncu, letos - hvala bogu glede na dogodke - nismo vplačali nobenega avansa. Grčija nam je že nekaj let predraga, pa mi tudi grške avanture mi letos ni žal! Čeprav je hudo lepa. Červar bo prava fantazija.

 Današnji večer pa sem pravkar zabukirala za klepet in kozarček rujnega z staro prijateljico, oblikovalko in prav tako freelanserko. Gotovo se nama bo porodila kakšna noro kreativna zamisel. V mestu zvečer nisem bila že celo večnost in se prav veselim.

In takole bo minil tale dan, bolj na off, popolnoma neplanirano, ampak včasih pa paše!