Vsako leto je več uspešnih mladih podjetnikov in veseli nas, da so prejšnji finalisti in zmagovalci v zadnjih treh letih močno napredovali. Razen prvega izbranega mladega podjetnika Admirja Latiča iz podjetja Endom, čigar osnovna dejavnost je bila energetska obnova fasada, podjetje pa je v stečaju,  izbrani zelo uspešno krmarijo svoja podjetja. Odlično gre aktualni mladi podjetnici Jani Fleišer, ki vodi Dobro teto. Leta 2012 ustanovljeno podjetje je lani ustvarilo  skoraj pol milijona evrov prihodkov.

»V okviru Dobre tete delujeta dve podjetji, in sicer zasebni vrtec Dobra teta, ki je imel 493.579 evrov prihodkov, in Zavod za kreativno varstvo Pri Dobri teti, ki je imel v letu 2014 171.436 evrov prihodkov. Zavod smo ustanovili leta 2011, d. o. o. leta 2012. Dve pravni osebi imamo zaradi lažjega poslovanja z občinami,« pojasnjuje organiziranost direktorica Jana Fleišer.
Aprila 2014 so v okviru Dobre tete delovale štiri enote vrtca, vse v Kranju, oktobra so dodali še štiriurno varstvo za otroke, ki ne obiskujejo vrtca. Novembra so prevzeli vodenje zasebnega vrtca Sonček, ki ima v Kamniku tri enote in eno v Grosupljem. »Z novim letom se je naši ekipi pridružila ravnateljica, s katero postopoma dvigujemo raven dela v obeh vrtcih. S septembrom 2015 pa Dobra teta prihaja v Ljubljano, kjer odpiramo enoto na Verovškovi,« napoveduje Fleišerjeva.


V okviru Dobre tete zaposlujejo 27 ljudi, z novim šolskim letom bodo zaposlili še štiri. Po njenem mnenju je prva stvar, ki bi jo vsi podjetniki in zaposleni potrebovali, manjša  davčna obremenitev plač, »saj je razlika med bruto in neto plačo prevelika, delodajalci imamo ogromne stroške, dejansko pa zaposleni dobijo le majhen delež plačila. Zelo bi bilo dobrodošlo tudi, da bi sprejeli ukrepe, ki bi mladim podjetjem omogočili lažji začetek. Za začetek bi bilo smiselno uvesti prehodno ugodnejše davčno obdobje.«


Leto 2013 je zmago prineslo Kristini Kočet Hudrap, direktorici podjetja Tiko Pro, ki je specializirano za projektno sodelovanje s podjetji pri pripravi dokumentacije za slovenske in evropske razpise. »Moje prve podjetniške korake mi je izredno olajšalo to, da sem lahko imela študentski s. p. in sem bila zavarovana še prek staršev, tako da mi ni bilo treba plačevati fiksnih stroškov za prispevke. To sedaj  ni več mogoče, zato odgovorne na ministrstvih pozivam, naj razmislijo o ponovni možnosti podpore  mladim podjetnikom.«


Drugo leto izbora sta zmagala Gregor Koprivnik in Maja Švener, ustanovitelja podjetja Konverzija, ki sta pred petimi leti pod blagovno znamko Ličila.si začela prodajati kozmetiko prek spleta. Podjetje z osvajanjem novih trgov raste izjemno dinamično in ustanovitelja za letos načrtujeta dvakrat več prihodkov kot lani. V drugem letu poslovanja sta ustvarila 180.000 evrov prihodkov, leta 2013 so prihodke že dvignili na 490.000 evrov, lani, ko so začeli prodajati tudi na madžarskem in hrvaškem trgu, pa so ustvarili 690.000 evrov prihodkov. V prvi polovici maja so začeli prodajati tudi na italijanskem trgu in ob koncu letošnjega leta pričakujejo  1,5 milijona evrov prihodkov.