Kdo se lahko poteguje za laskavi naziv? Podjetnik oziroma člani podjetniške skupine morajo biti starejši od 16 let oziroma v povprečju ne smejo presegati starosti 33 let, podjetje ne sme biti mlajše od dveh mesecev in starejše od petih let, podjetnik oziroma podjetniška skupina mora biti večinski (51%) lastnik podjetja, podjetje je lahko tudi franšiza slovenskega ali tujega podjetja, vendar mora podjetje poslovati kot samostojna pravna oseba. 

"Pomembno je, da deluje v etični panogi, je bolj ali manj samorasel podjetnik/ca in deluje v panogi, ki je bodočim mladim podjetnikom zanimiva in čimbolj realno dosegljiva. Želimo si, da zmagovalec, kot uspešen mladi podjetnik, služi kot zgled vsem slovenskim mladim podjetnikom," dodajajo v Zavodu mladi podjetnik. 

Poleg naziva Mladi podjetnik leta bo zmagovalec prejel tudi vrsto nagrad, med katerimi v ospredje postavljajo podjetniški vikend v enem od evropskih mest, ki ga podarja trboveljsko podjetje Dewesoft, zlata gazela 2012. Kaj vse še čaka mladega podjetnika leta, boste tako kot prijavnico našli tukaj