Ekipe so se aprila pradstavljale na demo dnevih 64-članski komisiji investitorjev, podjetnikov in strokovnjakov s področja podjetništva, ki so med njimi izbrali deset polfinalistov. Med njimi bodo jutri na konferenci PODIM predstavili pet finalistov, zvečer pa izbrali zmagovalca. Lani je postalo startup leta podjetrje OOG, ki je 11-člansko izborno komisijo najbolj prepričal s pametnim merilnikom vode v steklenici H2O-Pal. Stekleničke bodo maja že pri prvih naročnikih, ki so jih do preteklega tedna lahko še naročali v prednaročilu z brezplačno dostavo.

Med polfinalisti tekmovanja Start:up Slovenija so ekipe: Bitnot, Bizstart 86, InoVine, Koinhab, Kraken, Plasmadis, RGA, SBT, Snit in Tibopo. Ekipa Bitnot je razvila način prostoročnega odklepanja, ki omogoča, da se namesto ključa uporablja pametni telefon. Ekipa Bizstart 86 se predstavlja s fluoro detektorjem, ki preprečuje kontaminacijo v laboratorijih. Na voljo naj bi bil v letu 2016. Ekipa InoVine je pripravila rešitev za ekspresno proizvodnjo penin, ki so jo poimenovali MagYeast. Ekipa Koinhab je oblikovala platformo za skupinsko gradnjo Coinhab, ki omogoča povezovanje graditeljev, s čimer lahko dosežejo do 30 odstotkov nižje cene. Povezujejo iskalce stanovanj/graditelje, nepremičninarje in arhitekte.

Na voljo bodo tudi kmalu tihe plavutke za ribolov. Izdelali so jih v ekipi Kraken, plavutke pa poimenovali Silence in Fishworld, stestiral pa jih je tudi že Umberto Pelizzari, večkratni svetovni in evropski prvak v potapljanju na dah. Med polfinalisti je tudi ekipa Plismadis s plazemsko diagnostiko LOKS – Laserski Optični Katalitični Senzor. Ekipa RGA je našla rešitev za izrojeno pšenico, ekipa SBTpa ponuja menedžmentu v podjetjih orodje za upravljanje tveganja in odločanja Silver Bullet Risk. Od konkurence so drugačni, kot pravijo sami, ker so združili vsa tveganja na enem mestu, jih finančno ovrednotijo, rešitev je enostavna za namestitev. Njihov cilj je do junija 2016 najti strateškega partnerja. Z rešitvijo za učenje uporabnih IT vsebin SmartNinja se predstavlja ekipa SNIT, medtem ko je ekipa Tibopo izdelala sistem za nadzor dvoročnega upravljanja z vozili mDrive.