PODIM Challenge je namenjen podjetjem, ki so že ustanovljena in imajo izdelan minimalno sprejemljiv produkt ter prve testne stranke. Prijave na izziv so odprte le še do sobote, 25. aprila. 

Pet izbranih podjetij bo imelo priložnost "pitchati" na odru konference, ostalim podjetjem pa bodo v sklopu PODIM 1:1 omogočili individualna srečanja z investitorji, glede na njihov izkazan interes po predhodnem ogledu opisov prijavljenih podjetij in njihovih "pitch deck-ov". Gre torej za odlično priložnost, kjer lahko podjetniki predstavijo svojo ambiciozno podjetniško vizijo top investitorjem iz vsega sveta, poudarjajo organizatorji Podima. To so partnerji Iniciative Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRIT, kot promocijskim partnerjem ter Univerzo v Mariboru z RAZ:UM-om.

Pet podjetij, ki bo "pitchalo" na odru konference, se bo potegovalo tudi za nagrade, med drugim za vavčer v vrednosti 5000 evrov, ki ga bo izbranemu podjetju podelil pospeševalnik DsgnFwd. Nagrada obsega en teden "in residence" programa za pospeševanje dizajna in mentoriranje, vključno s 5000  evrov vrednimi dizajn storitvami. PPodelili bodo tudi vavčer v vrednosti 3000 evrov za poslovne, finančne, pravne ali davčne svetovalne storitve, ki ga bo izbranemu podjetju zagotovila družba Deloitte Slovenia, vavčer v vrednosti 249 evrov za oblikovanja logotipa ali majčke pa za zmagovalca PODIM Challenge prispeva 99designs. Poleg tega dva člana ekipe, ki bo pitchala na odru, čaka brezplačna kotizacija za konferenco PODIM.

Prijave za Podim Challenge so odprte tukaj