Med šesterico sta tudi Primož Česnik, s. p., ki sicer uspešno dela na področju vrtnarstva, in  Kolektor Koling, podjetje, ki se vse bolj uveljavlja na področju investicijskih storitev od ideje do izvedbe, na podlagi štirih ključnih področij delovanja, to pa so gradbeni inženiring in arhitektura, elektro in strojne inštalacije, klimati in prezračevanje ter energetika. To idrijsko podjetje je bilo za gazelo primorsko-notranjske regije prepoznano že leta 2011, podjetje pa je leta 2014 z nekaj več kot 100 zaposlenimi ustvarilo skoraj 50 milijonov evrov prodaje. 


Medtem ko se je šest podjetij uvrstilo na seznam 100 najhitreje rastočih podjetij v regiji, je bilo na njem po štirikrat 16 podjetij, med njimi tudi že prepoznane gazele ORO MET, ORO 3 CNC, Postojnske mesnine, Marko Prunk, s. p. Je pa Kolektor Koling poleg podjetja Mako tudi edino podjetje, ki se je med letoma 2009 in 2013 redno uvrščalo na seznam 500 najhitreje rastočih podjetij v državi.


Največ gazel s seznama 100 najhitreje rastočih podjetij regije je imela v tem petletnem obdobju občina Koper, sledijo pa Nova Gorica, Piran, Postojna in Sežana. Primorsko-notranjska regija je v primerjavi s preostalimi petimi regijami (osrednja Slovenija, dravsko-pomurska, dolenjsko-posavska, gorenjska in savinjsko-zasavska) po rasti prodaje na repu, po povprečni dodani vrednosti na zaposlenega pa je takoj za osrednjo Slovenijo, saj znaša zavidljivih 52.317 evrov, ker je bistveno več od republiškega povprečja (39.049 evrov) in več od povprečja v gazelah, ki znaša 46.517 evrov.
Sicer pa bo letošnji izbor gazele primorsko-notranjske regije 24. septembra v Lipici. Lani je bilo za gazelo primorsko-notranjske regije prepoznano portoroško podjetje SNT, ki je postalo tudi srebrna gazela. Primorsko-notranjske gazele so od leta 2001 v svoje pisarne odnesle po dva bronasta in srebrna kipca ter eno zlato gazelo.