Ekipa Charlie je razvila rešitev za povečanje kostne gostote, ki je tako zelo pomembna pri reševanju težav astronavtov v vesolju kot tudi bolnikov z osteoporozo! Z ultrazvokom bi povečali kostno gostoto vsaj za 30 %, kar nakazujejo tudi klinični rezultati testov zdravljenja zlomov z ultrazvokom. Z rešitvijo bi rešili težave astronavtov v vesolju, ljudi z osteoporozo, bolnikov z daljšo nemobilnostjo, idr. Interdisciplinarno ekipo sestavljajo Tanja Carli, Marko Limbek, Matevž Marš in Jasmina Weiss.

Drugouvrščena ekipa CERES – izziv Zemlja Ekipa CERES je razvila aplikacijo Crop alert, ki naslavlja izzive poljedelcev. Ti bodo s pomočjo aplikacije zaznali bolezen pridelkov, posredovali in obvestili ostale poljedelce o izbruhu in obsegu bolezni. V nadaljnjem razvoju aplikacije namerava ekipa vključiti še vremenske pojave, predvidevanje o širjenju okužbe in računalniški vid. Ekipo sestavljajo Jakob Peterlin, Gregor Skok, Pavel Mihailovski in Damjan Lolič.

Ekipa, ki je najbolj prepričala občinstvo, Epilep.si - Epilepsy Assistant, je razvila rešitev za ugotavljanje povezav in vplivov vesolja na osebe z elepsijo in astronavte prek primerjav zdravstvenih podatkov zajetih v vesolju in na Zemlji. Z aplikacijo bodo preverili morebitne povezave kozmičnih pojavov, kot npr. sončne nevihte, na astronavte in bolnike z epilepsijo. Ekipo sestavljajo Samo Božič, Ivan Škrlec, Saša Jagodič in Tilen Jeraj.

Ekipa Zero Gee Bee Assistant pa je razvila robota oz. drona, ki deluje v breztežnostnem stanju. Namen drona je prenos predmetov iz ene na drugo lokacijo. Dron odlikuje precizna strojna oprema s posebno zaščito za rotorje in elektronika, ki bo v nadaljnjem razvoju omogočala senzorsko ter programsko nadgraditev. Urnik astronavtov je zelo strogo odmerjen in s takšnim pomočnikom, bi jim omogočili fokusiranje na opravljanje znanstvenih nalog, pravijo. Ekipo sestavljajo Angelo Mohorovič, Andrej Markovčič in Janez Šranc.

Ekipe zdaj čaka še globalno tekmovanje, na katerem bo mednarodna komisija v vsaki kategoriji izbrala pet finalistov, ki se bodo potegovali za nagrado Nasa Space Apps Challenge.