"S poslovno predkonferenco pod geslom Znamo in zmoremo! želimo izkazati priznanje gospodarskim družbam in posameznikom za uresničitev in uspeh izvirne poslovne zamisli ter opogumiti tiste, ki se za tak korak še niso odločili. Namenjena je predvsem odločevalcem in njihovim sodelavcem, ki bi mogli ali želeli predstavljene primere uporabiti v svojih okoljih," organizatorji predstavijo prvi dan dogodka, ki bo odprt za povabljene goste.

Vodilna misel drugega dne je Informatiki gremo v svet, med drugim pa bodo podelili tudi priznanja Slovenskega društva INFORMATIKA in eNagrade za dosežek slovenske informatike. Zainteresirani ponudniki bodo lahko predstavili udeležencem tudi svoje poslovne programe. "Predstavljeni bodo izbrani prispevki avtorjev, ki bodo udeležencem posredovali koristne informacije za strokovne in poslovne odločitve. Vsebinski poudarki so namenjeni predstavitvam vrhunskih strokovnih dosežkov, ki naj pomagajo izčistiti strokovna izhodišča za strateške odločitve," pojasnjujejo organizatorji. Na programu pa bodo sicer uspešne poslovne zgodbe, izjemni dosežki na področju informatike, aktualna in vizionarska predavanja, načrti globalnih usmerjevalcev razvoja informatike in računalništva, predstavitve aktualnih razvojnih trendov v svetu in pogledi v razvojne laboratorije.

Zadnji dan konference bo potekal pod geslom Mladi so resničnost. Poleg strokovnih prispevkov in plenarnih predavanj bodo predstavili svoje dosežke študenti slovenskih univerz. Najuspešnejšemu projektu bodo podelili posebno priznanje za študentski dosežek, saj želijo na ta način dati priložnost obetajočim mladim strokovnjakom, na drugi strani pa poiskati nove možnosti za razvoj. "Prepričani smo, da jo bo poslovni svet ponujeno priložnost želel in znal izkoristiti," pravijo organizatorji Dnevnov slovenske informatike.

Med predavatelji bodo tudi mladi obrazi, direktorji oziroma predstavniki slovenskih zagonskih podjetij. Prvi dan bosta denimo pred udeležence stopila Andraž Logar, direktor podjetja 3fs, ki bo spregovoril o tem, da znajo delati z multinacionalkami, Primož Zelenšek iz Chipola bo predstavil Bluetooth LTE tehnologijo in Beacons v praksi, na okrogli mizi Znamo in zmoremo pa bo med drugimi sodeloval Damijan Omerza iz podjetja GoOpti. 

V torek bo predavanje Slovenci gremo ven! izvedel Matej Golob iz 30Lean, Žiga Hajdukovič iz Razuma bo spregovoril o izkušnjah, kako mobilno igro lansirati na globalni trg, popoldanski del pa bo rezerviran za prispevke študentov slovenskih univerz in Nika Klanška iz FlyKly ter goste okrogle mize z naslovom Uspeli smo. Kaj pa zdaj? Sodelovali bodo Blaž Jemec iz TravelStarter, Roman Jerala, Celični računalnik, Kristjan Košič iz Adore, ki izhaja iz Microsoftovega študentskega tekmovanja Imagine Cup, ter Dušan Olaj, direktor Duola. 

Zadnji dan, ki bo povsem mladostno obarvan, pa bodo s svojimi prispevki popestrili Mija Lorbek, direktorica podjetja Uniki, ki bo povedala več o inovativnosti v novih medijih, Gregor Smrekar iz Celtre, ki bo predstavil, kako Celtra v izzive vključuje študente, Matevž Pesek in Luka Čehovin pa bosta kot mlada genijalca ljubljanske univerze govorila o interaktivnih zaznavnih sistemih. 

Podroben program Dnevov slovenske informatike se nahaja tukaj