Urška Jež v ABC pospeševalniku pospešuje že tretjo generacijo startupov, na konferenci pa bo predavala o tem, kaj se lahko poslovni svet nauči od startupov. Vsaka korporacija je bila nekoč namreč startup. Naslavljalo se jo je kot mlado podjetje ali spin-off kakšne večje korporacije in dejstvo je, da so si v svojih podjetniških začetkih upali biti drzni, inovativni in fleksibilni, kar je značilno za startupovski “mindset” oz. način razmišljanja.

Ko pa se današnje korporacije srečajo z določenimi omejitvami, se slednjih lotijo striktno analitično, podatkovno orientirano in časovno potratno, ugotavljajo organizatorji dogodka, Planet GV. Startupi iznajdejo način, kako obrniti omejitve v prednosti. V primerjavi z večjimi korporacijami, so mlada zagonska podjetja finančno in časovno omejena, kar ustvari občutek nujnosti in s tem pospešeno delovanje. Nahajamo se v eri, kjer mlada zagonska podjetja prehitevajo korporacije ravno zaradi prilagodljivosti trgu in hitrostjo, s katero lansirajo nove ideje, bo ena od tem, ki jo bo odprla Urška Jež.

Dr. Jaka Lindič, ki je bil v preteklosti tudi gostujoči raziskovalec na Univerzi Berkeley v ZDA in sodelavec podjetniškega pospeševalnika SkyDeck, ki je del Univerze Berkeley, pa se bo dotaknil inoviranja poslovnih modelov. Tematiko je obdelal tudi v svoji doktorski disertaciji in zanjo prejel evropsko nagrado za raziskovalno odličnost. Dr. Lindič je ustanovitelj in nekdanji direktor največjega starševskega portala v regiji, ki ga je prodal strateškemu partnerju in ob tem dosegel drugo najvišje prevzemno vrednotenje internetnega podjetja v Sloveniji. Je soustanovitelj podjetja eŠola, ki se ukvarja s SaaS rešitvijo za šole in je v manj kot treh letih doseglo 80-odstotni tržni delež med slovenskimi srednjimi šolami in močno nadpovprečne marže v panogi.

Vse predavateljice so predstavljene na spletni strani dogodka, kjer se nahaja tudi podroben program konference.