Študentje bodo dobili priložnost za razvoj inovativnih in podjetnih rešitev s pomočjo strokovnjakov za digitalno bančništvo, marketing in IT-razvoj. Pri izvedbi strokovne delavnice, ki jo Halcom organizira v sodelovanju z društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC, bodo tudi tokrat sodelovali člani društva Management group Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Tako bodo lažje sestavili mednarodne interdisciplinarne ekipe, saj se tekmovanja poleg študentov računalništva, elektrotehnike in sorodnih študij lahko udeležijo tudi študenti ekonomije.
 

Najboljše ekipe bodo z najbolj inovativnim prototipom in poslovnim modelom, ki rešuje konkreten izziv programa zvestobe in njegove uvedbe, razglasili 22. julija, najboljši posamezniki pa bodo nagrajeni s plačanim pripravništvom v Halcomu v študijskem letu 2016/2017, udeležbo na MBA poletni šoli IEDC – Poslovne šole Bled in možnostjo razvoja prototipa po koncu delavnice. Za študente naravoslovce je prvi  pogoj sodelovanja na poletni strokovni delavnici poznavanje programskih jezikov java, java script in HTML, za študente ekonomije pa znanje osnov marketinga, poslovnega modeliranja in analize. Prijave na delavnico, ki bo v celoti v angleščini, sprejemajo na spletni strani bytes.si do 13. junija.
 

Halcom je bil leta 2003 prepoznan za zlato gazelo, leta  2007 pa za najboljšega zaposlovalca izbora Zlata nit med srednjimi podjetji.