„Nisem utrujen. Na zelo dinamičen tempo sem navajen,“ je ob koncu kampanje na kickstarterju, ki jo je zaključil v soboto, prepričljivo dejal trboveljski podjetnik Sašo Kastelic. V kampanji za Switch Stance, kartonasto mobilno mizo za delo z računalnikom, ki omogoča delo stoje, je zbral skoraj 7900 dolarjev, kar je precej več od pričakovanih 4300 dolarjev, ki jih potrebuje za proizvodnjo. To pomeni, da v njegov izdelek verjame najmanj 200 podpornikov, ki bodo začeli produkte dobivati že v drugi polovici maja. Čas za proizvodnjo izdelka dokaj preproste oblike in iz kartona je namreč kratek.

Četudi je bila dinamika med kampanjo na kickstarterju izjemna, se je Kastelic v dobršni meri posvečal tudi spremembam produkta. Med drugim je že izdelal prototip iz reciklirane plastike, s čimer nadaljuje zgodbo prvotnega izdelka – da je lahek in hkrati tudi okolju prijazen. „Nekateri komentarji na izbrani material so bili negativni. Plastika je bolj trdna od kartona, je vodoodporna in bolj vzdržljiva. Poleg tega bo plastična miza na voljo v več barvah, kar je s prodajnega vidika prav tako prednost v primerjavi s kartonasto mizo,“ je med drugim naštel trboveljski podjetnik Kastelic, ki večino poslovnih procesov opravi z zunanjimi sodelavci, med drugim tudi proizvodnjo. Sicer pa plana za lanirsanje plastičnega Switch Stance še nima povsem izdelanega.

V kampanji mu je bilo najtežje pridobivati objave v tujih medijih. „Nekaj člankov je bilo sicer objavljenih, vendar premalo, da bi projekt dosegel kritično maso,“ je pojasnil Kastelic. Najbolj pa se je zabaval pri načrtovanju in testiranju mize, prav tako ni imel težav z marektingom. „Z marketingom se ukvarjam dnevno, ko svetujem strankam, kako izboljšati prodajo na spletu, tako da sem tega navajen. Je pa razvoj produktov povsem nekaj novega,“ je opisal Kastelic in priznal, da so ga presenetili odzivi tujih novinarjev. „Do izdelka so imeli bipolaren odnos – Love It or Hate It – bodisi da so bili nad njim navdušeni, bodisi nekateri niso šparali besed in so kar naravnost povedali, da se jim zdi Switch Stance najbolj neumna ideja na kickstarterju,“ je iskreno opisal Kastelic.