Kakšna je bila pot od ideje do produkta, ki ga ves čas nadgrajujejo in izboljšujejo, bo na sredinem startup cafeju opisal Martin Mikeln. Nekatere dele bluejaya kupujejo na Kitajskem, nekatere izdelujejo v Nemčiji, ostale pa v Sloveniji. Mikeln bo pojasnil, s kakšno tehnologijo so izdelovali prototipe in zakaj jih je bilo 500, kdaj iskati lokalnega izdelovalca elektronskih delov in ali se splača vlagati v proizvodno tehnologijo.

Prvotna ekipa The Kiwi Factory se je nedavno razšla, zato bodo sedaj zdesetkano ekipo Blue Jay še aprila skušali kadrovsko okrepiti. Ekipo poleg Martina Mikelna sestavljata še Luka Perović, strokovnjak za big data, in industrijski oblikovalec Slobodan Cvijetić. 

Glavni namen pametnega držala bluejay je olajšanje uporabe telefona med vožnjo, ki slovi za eno od najbolj nevarnih opravil. Ekipa je zato pri razvoju pripadajoče aplikacije vključila prednastavljena sporočila, s katerimi se lahko hitro odzovemo na sporočila ali pa opravimo klic. Vnesla je tudi poseben sistem zaznavanja nesreč, ki samodejno pošlje sporočilo ali opravi klic na prednastavljeno številko, s čimer poskrbi, da so naši bližnji o tem obveščeni. Ker je v bluejayu umeščen čip, lahko lastnik brez težav najde svoj avtomobil v podzemni garaži, sposoben je tudi najti prosto parkirišče, opozori celo na iztekanje plačane parkirnine.