Kot je danes za STA povedal Slatnar, bodo najprej podpisali pismo o nameri, da se nato lahko v miru sestavi pogodba. Sprva bo šlo za najem opreme, prostorov in delovne sile, nato pa bo imel Slatnar tudi predkupno pravico za odkup kalupov in strojev za proizvodnjo skakalnih smuči, ki jo Elan opušča.

Čeprav dogovori in priprave na podpis pogodbe potekajo že dva tedna, pa Slatnar pojasnjuje, da to ne zavira procesa zagona proizvodnje. "Vse normalno poteka. Ustno smo dogovorjeni in sedaj že vse delamo v tej smeri, da proizvodnja čim prej steče," je dejal Slatnar in dodal, da poteka tudi priprava materiala.

Takoj, ko bo izdelan dizajn nove blagovne znamke skakalnih smuči, ga bodo natisnili in lahko začeli smuči sestavljati. V začetku bo Slatnar namreč odkupil že proizvedene smuči in jih pod svojo novo blagovno prodal naprej. Nato se bo delo nadaljevalo kot doslej, le pod drugo blagovno znamko, ne več Elanovo, pojasnjuje Slatnar.

Potem ko je vodstvo Elana, ki ima od lani poleti novega lastnika, 19. aprila sporočilo, da bo iz podjetja izločilo program proizvodnje skakalnih smuči, kar je sprožilo buren odziv javnosti, je Slatnar, ki v podjetju Slatnar Carbon izdeluje že okovje za večino smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu, takoj začel iskati možnosti za prevzem programa proizvodnje smuči.

Slatnar bo še naprej ohranil tudi obstoječi program izdelave smučarskih vezi, v nov program skakalnih smuči, ki jih letno namerava izdelati vsaj 1000 parov, pa bo v začetku vložil približno 150.000 evrov. Prvih sto smuči naj bi bilo sestavljenih do konca maja, v celotni prvi seriji pa še približno 600.

Hkrati bo Slatnar v novi sezoni smučarskih skokov ponujal še en nov izdelek, in sicer skakalne čevlje iz karbona, ki jih izdeluje v sodelovanju z nekaterimi drugimi slovenskimi podjetji. Interes za nove čevlje je precej velik, veliko zanimanje pa se že kaže tudi za Slatnarjeve smuči. Podporo projektu je izrazil tudi najboljši smučarski skakalec minule zime Peter Prevc.

Da bodo tekmovalci Slatnarjeve smuči lahko uporabljali, bo podjetnik potreboval še soglasje mednarodne smučarske zveze, ki bo o tem odločala šele prihodnji mesec na kongresu. Vendar Slatnar glede na zagotovila nekaterih vodilnih in ob pomoči Smučarske zveze Slovenije pri potrditvi za uradnega proizvajalca smuči ne pričakuje težave.