»Rast je predvsem posledica večanja tržnega deleža, gonilo rasti pa nižanje cen uveljavljenih blagovnih znamk in lansiranje lastnih blagovnih znamk, ki zagotavljajo ustreznejše razmerje med ceno in kvaliteto. To politiko lahko izvajamo po združitvi s češko skupino, saj nam to zagotavlja doseganje ugodnejših nabavnih pogojev, s čimer lahko kupcem zagotavljamo nižje cene,« je med drugim pojasnil Aleš Jamšek, eden do dveh direktorjev MiMaJe in solastnik podjetja, ki je bilo med letoma 2011 in 2013 trikrat zaporedoma nominirano za gazelo osrednje Slovenije.


Podjetje, ki ima sedaj že 14 trgovin Mr. Pet, je poslovne prostore, kjer so imeli do nedavnega skladišča, trgovino in upravo, končno tudi kupilo, preuredilo in posodobilo, skladišče pa preselilo v večje prostore. Ker se želijo utrditi v Sloveniji in optimizirati poslovanje, se na nove trge v tujini zadnji dve leti niso širili, v to se bodo usmerili prihodnje leto. V novo odprti trgovini bodo imeli tudi frizerski salon, ki bo zaživel poleti, namenjen pa bo tudi zahtevnejšim razstavnim psom.

Dosedanje kadrovske politike ne bodo spreminjali, saj se jim izkazuje za odlično. »Kadre za zahtevnejša dela izbiramo predvsem med zaposlenimi v naših trgovinah, saj je za nas značilno, da ne zaposlujemo trgovcev, pač pa predvsem ljubitelje in skrbnike živali. Mnogi med zaposlenimi imajo številna strokovna znanja in lahko tako preko dela v trgovini skupaj poskrbimo za njihov karierni razvoj,« pojasnjuje Jamšek.