To je za Joan že četrta nagrada. Februarju je prejela nagrado #IoTAwards v kategoriji najboljši podjetniški izdelek po izboru ljudstva na mednarodnem izboru Internet of Things Awards, lani je prejela nagrado za najboljši uporabniški vmesnik na 7. bienalu vidnih sporočil Slovenije ter prestižno nagrado Innovation Award mednarodnega sejma zabavne elektronike CES 2016 v kategoriji eko dizajna in trajnosti.


 

Joan je lahko z magnetom, torej brez vrtanja ali lepljenja, pritrjena na vrata sejne sobe in zagotavlja seznanjanje z zasedenostjo sobe. Posebne namestitve oziroma električna napeljava torej niso potrebne, razen povezave z internetom, kamor zaposleni v podjetju zapisujejo dneve in ure sestankov. Med naročniki je več deset večjih mednarodnih podjetij, kot so Ikea, Starbucks, BMW in druga. Tak način označevanja  je zaradi elektronskega papirja, ki ponoči ne oddaja svetlobe, primeren tudi za muzeje in nedavno so večjo pošiljko tablic joan že poslali v ZDA.


 

K razvoju Joan so pomembno prispevali tudi njihovi uporabniki - posamezniki in podjetja, med katerimi so tudi velike korporacije, kot so Microsoft, Hyundai, Dreamworks, The Huffington Post and Dell. Njihove povratne informacije so po ocenah Visionecta omogočile hiter in učinkovit vpogled v potrebe uporabnikov, s čimer so prispevali k izboljšavam v funkcijah in dizajnu tablice Joan.


 

Visionect, specializiran za razvoj brezžičnih energetsko varčnih elektronskih tabel z zasloni iz elektronskega papirja, se ob že utrjenem partnerstvu z Epsonom in E Ink® uveljavlja v Londonu in za leto 2015 napoveduje odskok k prvemu milijonu evrov prihodkov. Po nekaj letih iskanja pravega produkta, ki bi jim zagotovil trajno in dinamično rast prihodkov na globalnem trgu, se je Visionect utrdil kot pomemben ponudnik storitev na elektronskem papirju, predvsem na področju prometnih znakov in obvestil.