"Vlado skrbijo aktualni dogodki v zvezi z Alpino, zato od DUTB pričakuje pisna pojasnila glede izvedbe prestrukturiranja v tej družbi," je na novinarski konferenci po seji vlade dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek. Na torkovem sestanku na ministrstvu za finance so se strinjali, da je Alpina perspektivno podjetje, ki je vredno prestrukturiranja. Ugotovili pa so tudi, da imajo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in ljudje, "ki so v preteklosti uspešno vodili Alpino", popolnoma različen pogled na prestrukturiranje, je povzel minister.

"Zato in zaradi vseh informacij, ki smo jih dobivali s terena, je ministrstvo za finance od DUTB zahtevalo, naj v relativno kratkem času prouči program prestrukturiranja, ki ga je pripravila svetovalna družba Admetam, in da pisno poročilo," je povedal minister. Vlada namreč želi natančne podatke glede vsebine in cene prestrukturiranja, je dodal.

Na vprašanje o možnostih, da pride do sprememb programa prestrukturiranja, je dejal, da je pri vsaki sanaciji, tudi Alpine, treba gledati oba vidika - finančni in poslovni. "DUTB je bila že prej, še bolj pa je po spremembi zakona, ki opredeljuje njeno delovanje, odgovorna, da upošteva tudi socialni vidik, ki bi se zgodil, če bi se karkoli zgodilo z usodo podjetja," je dejal.