Združitev Deloittovega odličnega poznavanja značilnosti delovanja različnih gospodarskih panog na globalni ravni, znanja strokovno usposobljenih in izkušenih Deloittovih strokovnjakov ter inovativnega pristopa Stratosfere bo odslej pod imenom Stratosfera by Deloitte strankam na voljo za pomoč na področju priprave in izvedbe marketinških strategij ter umeščanja blagovnih znamk na trg.

»Močna, dobro umeščena in prepoznavna blagovna znamka je ključno orodje vsake organizacije. Skupaj s strokovnjaki iz Stratosfere bomo našim strankam pomagali pri soočanju z najzahtevnejšimi izzivi na področju marketinga kot tudi pri razvoju inovativnih marketinških strategij, ki bodo popolnoma usklajene z njihovimi poslovnimi cilji. Te strategije bodo rezultat odličnega poznavanja trga, ki temelji na znanju izkušenih strokovnjakov in uporabi naprednih tehnik raziskovanja, katerih cilj je opredeliti potrebe naših strank ter analizirati trende v posamezni gospodarski panogi,« pojasnjuje Mitja Kumar, partner v Deloitte Slovenija.

Kombinacija ekspertize družbe Digital One na področju kreativnosti in izvedbe marketinških projektov z Deloittovimi storitvami na področju strateškega in tehnološkega svetovanja predstavlja popolnoma nov, disruptiven model poslovanja, temelječ na združenem znanju obeh partnerjev. Primeri takšnih poslovnih modelov v ZDA in tudi globalno že kažejo pozitivne učinke takšnih oblik poslovnega združevanja in poslovanja.

Družba Digital One odslej posluje pod blagovno znamko Deloitte Digital, vendar še naprej ohranja svojo organizacijsko kulturo. »Deloitte Digital je novi član Deloittove družine. Zavedamo se, da je za uspeh vsake velike marketinške agencije ključna njena edinstvena kultura. Naša želja je, da jo ohranimo, zato bo Deloitte Digital pri svojem poslovanju avtonomen. Želimo, da kljub temu, da deluje pod okriljem največje svetovalne družbe na svetu, ohrani svoj značaj start-upa, saj so nam všeč fleksibilnost zaposlenih, njihova svoboda pri načinu dela in sproščeno vzdušje, v katerem delujejo, a tudi brezkompromisen odnos do kakovosti in estetike kot tudi predanost tesnemu in dolgoročnemu sodelovanju s strankami. Unikatnost takšnega delovanja cenijo tudi stranke, ki so zelo zadovoljne s takim načinom sodelovanja,« še dodaja Kumar.

S prevzemom Digital One, ki zaposluje skoraj sto ljudi, bo Deloitte Digital dobil tudi vse odlike strokovno usposobljene, kompetentne in konkurenčne oglaševalske agencije. Širitev na področje digitalnega marketinga je rezultat prve načrtovanih naložb v širitev ponudbe Delloitovih storitev. Poleg vsebinske obogatitve storitev je načrtovana tudi geografska širitev, tako po državah Srednje Evrope kot tudi izven nje, s ciljem v Srednji Evropi vzpostaviti vozlišče digitalnega marketinga tudi za ves evropski trg.