Na znižanje kazalnika gospodarske klime sta na mesečni ravni najbolj vplivala kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,7 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,2 odstotne točke), so danes sporočili iz statističnega urada. Pozitivno sta na mesečno spremembo vrednosti tega kazalnika vplivala kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 0,3 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 0,2 odstotne točke).

Kazalnik zaupanja v gradbeništvu na spremembo vrednosti kazalnika gospodarske klime na mesečni ravni ni vplival. Na upad gospodarske klime na letni ravni so so medtem najbolj vplivali kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,6 odstotne točke) ter kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (vsak za 0,3 odstotne točke).

Pozitiven vpliv na gospodarsko razpoloženje sta imela kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (vsak za 0,2 odstotne točke).Kazalnik gospodarske klime je bil sicer februarja za 6,7 odstotnih točk višji od dolgoletnega povprečja.