Če je sprva kazalo, da dirka ne bo nič posebnega, so se stvari kmalu začele obračati zdaj v korist enega, zdaj v korist drugega. Lewis Hamilton, ki je odlično startal in dolgo vodil, je moral premagati kar nekaj ovir, da je tudi v Avstriji končno prvič zmagal. Prvo oviro mu je »pripravil« Sebastian Vettel, ki je bil v tistem trenutku v vodstvu, njegove pnevmatike pa so imele za seboj že več kot 25 krogov. Zato ni bilo presenečenje, da je Nemcu pri polni hitrosti na ciljni ravnini eksplodirala pnevmatika, zaradi česar so na stezo poslali varnostni avtomobil, ki je požrl vso Hamiltonovo prednost. Sledila sta dva več kot podpovprečna postanka pri Hamiltonu, saj so imeli mehaniki veliko težav pri nameščanju pnevmatik, tretja ovira pa je bil kar Nico Rosberg sam.

A Hamiltona vse to ni vrglo iz tira. Po varnostnem avtomobilu in obeh postankih se je spraševal, zakaj so Rosbergu namestili mehkejše, njemu pa trše pnevmatike, pri Mercedesu pa so mu razložili, da je imel do povsem novih na voljo le še trši komplet. Kar pa se je na koncu izkazalo za boljšo rešitev. »V prvem ovinku zadnjega kroga je naredil napako, imel sem dovolj hitrosti, bil je prostor in šel sem prehitevati. Tukaj sem zato, da zmagam. Pustil sem mu ogromno prostora, a je vseeno zapeljal vame. Verjetno mu zavore niso več dobro delovale. A vseeno sem zadovoljen, dirka je bila težka, a končno mi je tudi tukaj uspelo zmagati. Žvižgi gledalcev? To je njihova težava, ne moja,« je po dirki povedal Lewis Hamilton, ki je danes dosegel že 46. zmago v karieri.

In res, Nico Rosberg je v zadnji krog krenil tako rekoč brez zavor, zato je bila njegova zavorna pot veliko daljša kot sicer, trčenju pa se, kot je sam dejal, ni mogel izogniti: »Bil sem prepričan, da je zmaga že v mojem žepu. Zavore niso dobro delovale, a ko sva zavila v drugi ovinek, je zapeljal vame, moral sem nadaljevati s poškodovanim dirkalnikom.« A o krivdi je bil zelo jasen tudi siva eminenca Mercedesa Niki Lauda: »Nico je moral vedeti, da njegove zavore ne delujejo več dobro, pa je vseeno poskušal za vsako ceno ostati spredaj. Zato večji del krivde za trčenje nosi ravno Rosberg. Predvsem pa sem razočaran, ker smo s tem izgubili prvo in drugo mesto, ponovno. To se mora nehati, da tako drug drugega s trčenji spravljata ob točke.« Po dirki sta Hamiltomn in Rosberg nestrpno čakala odločitev tekmovalnih komisarjev. Po treh urah pol so ti ugotovili, da je krivec za nesrečo Rosberg, ki pa je imel srečo, saj so ga kaznovali le s pribitkom desetih sekund in vrstni red je ostal nespremenjen.

Sebastian Vettel je bil zaradi počene pnevmatike jezen: »Prav nobenega signala ni bilo pred tem, nič. Peljal sem povsem normalno, pnevmatike so še dobro delovale, potem pa nenadoma – bum. Bil sem samo potnik v dirkalniku.« In že četrtič v karieri je na tak način odstopil v vodstvu. Drugo mesto Maxa Verstappna je bilo z dogajanjem v drugem ovinku malce porinjeno v ozadje, kar pa ne zmanjšuje njegove vrednosti: »Sanjsko je, da z Red Bullom na naši domači stezi prideš na drugo mesto. Dirka je bila res težka, imel sem ogromno dela, posebej na koncu, ko sem moral odbijati napade Kimija Räikkönena.« In tudi Finec Kimi Räikkönen ni mogel skriti, da je bila to težka dirka: »Nismo se odrezali tako, kot bi se lahko. Škoda za Sebastiana, a nismo dosegli vsega, kar bi po mojem mnenju lahko, česar smo zmožni. Start je bil dober, potem pa nam dirka nekako ni stekla.« In drugič v zgodovini je ekipa Manor prišla do nove točke. Pascalu Wehrleinu je s tehnično povsem podrejenim dirkalnikom dirko uspelo končati na desetem mestu in osvojiti točko. Pred njim je rdeče-modrim uspelo privoziti točko le že pokojnemu Julesu Bianchiju.