Domžalski bazen že drugi teden prav nič ne sameva, saj obiskovalce navdušujejo ugodne cene, ki so v primerjavi z lanskim letom nespremenjene. Dnevne vstopnice so tako na voljo že za dva evra za otroke in študente ter tri evre za odrasle; sezonske vstopnice si lahko občani privoščijo za od 10 evrov za otroke in študente ter do 20 evrov za odrasle. Nakup sezonske vstopnice je mogoč ob predložitvi osebnega dokumenta. Cena vstopnice za večerno kopanje ob torkih in četrtkih je tri evre.

Animacijske dogodivščine za vse starosti

Kljub nespremenjenim cenam so na bazenu letos bogato dopolnili ponudbo, pripravili organizirano vadbo in različne animacijske aktivnosti. Na bazen tako že 5. julija prihaja zorbanje – obiskovalci se bodo lahko v hoji na vodi preizkušali vsak torek. Že prihodnji torek odpirajo tudi termine za rekreativne plavalce, ki jim bodo vsak torek in četrtek zvečer (od 19.30 do 21.30) na voljo plavalne proge. V juliju in avgustu načrtujejo tudi nočno kopanje, prvič pa bodo starejšim ponudili kopanje v sodelovanju s Šolo zdravja. Na kopališču letos pripravljajo tudi jutranjo telovadbo in različne animacijske avanture za vse starosti kopalcev. Prav tako so poskrbeli za gostinsko ponudbo, vsem kopalcem so na voljo knjige za odrasle in najmlajše. Knjižni kotiček so pripravili v sodelovanju s Knjižnico Domžale.

Prijetna novost letošnje sezone so tudi šaljiva, a pomembna sporočila, ki kopalce spremljajo po vsem kopališču. »Želimo si, da bo kopanje v domžalskih bazenih prijetno za vse kopalce, zato smo v letošnjem letu pripravili slikovite table, ki spodbujajo k spoštovanju kopališkega reda: tuširanju, uporabi dezinfekcijskih bazenčkov za noge, lulanju pred odhodom v bazen, ločevanju odpadkov…« pojasnjujejo v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Zadnjo julijsko soboto kopalcem obljubljajo tudi pravi športni dan s prijetno celodnevno športno prireditvijo Poletni dan na bazenu, ki bo namenjena tako najmlajšim kot študentom, družinam in starejšim kopalcem. Da bo po meri vseh, so svoje moči združili animatorji za najmlajše, ki sodelujejo v ŠAD Mavrica, in študentje Študentske organizacije Domžale. Obiskovalcem že zdaj obljubljajo pestre tekmovalne vsebine v plavanju, odbojki, lokostrelstvu in štafetnih vodnih igrah, pa tudi vrsto drugih aktivnosti, ki so povezane s potapljanjem, aerobiko v vodi in še čim.