Jamie Oliver proti Borisu Johnsonu

Dan po britanskem referendumu o izstopu iz EU je kuharski megazvezdnik Jamie Oliver objavil instagramski poziv, naj Britanci nikar ne podprejo Borisa Johnsona za premierja. Oliver je opisal, kako je dve leti potoval in snemal v državah, ki spoštujejo hrano, sedaj pa je na Sardiniji in se počuti zelo evropsko, še posebno ker je izdeloval ene najredkejših testenin na svetu filindeu. Oliver je bil ves čas zagovornik glasu o obstanku v Evropski uniji in je aktivno sodeloval v kampanji.

Na instagramu je še zapisal, da bi sicer lahko živel z odločitvijo Britancev, da zapustijo Evropsko skupnost, ker pač spoštuje demokracijo, nikakor pa ne bi mogel živeti s tem, da bi »ključe hiše številka deset dobil Cameronov kamerad iz Etona Johnson. Dajte mi Borisa j.... Johnsona za premierja pa se odselim.« Ljudi je nato pozval, naj glasno protestirajo proti Johnsonu tudi na twitterju z oznako #BuggerOffBoris, kjer objavljajo njegove najbolj trapaste fotografije in pozivajo k drugemu referendumu.

Na žalost Jamieja Oliverja pa britanska javnost tokrat ne bo imela vpliva na izbor novega premierja, saj ga bo izbrala vladajoča konservativna stranka sama. Za zdaj kaže, da se bo Oliverju želja uresničila in nekdanji londonski župan za zdaj ne bo britanski premier.

Sicer pa se mora slavni kuhar ukvarjati še z eno zoprno rečjo. Podjetje, ki upravlja njegove italijanske restavracije v Avstraliji, je tik pred bankrotom in v velikih dolgovih. Zato bodo šest njegovih restavracij prodali.

Gwyneth Paltrow, najbolj osovražena zvezdnica

Z oskarjem nagrajena igralka Gwyneth Paltrow medijske stolpce v zadnjem letu bolj kot z igro polni z nenavadnimi, celo bizarnimi nasveti, ki jih deli na svoji strani Goop. Med njimi je denimo ta, da bi morali zjutraj piti napitke iz posebnih preparatov, katerih cena za sto gramov je okoli dvesto dolarjev; da bi raje umrla, kot pa svojim otrokom pustila, da jedo kruh, riž in juho iz vrečke; bralke pa nagovarja z modnimi nasveti za obleke, ki si jih ne morejo kupiti. Recimo za jakne za nekaj tisoč dolarjev in kavne avtomate za 3000 dolarjev.

Kljub temu pa je Paltrowova v nedavnem BBC-jevem HARDTalku dejala, da res ne razume, zakaj jo ljudje sovražijo. »Ljudje so prepričani, da sem odrasla s srebrno žlico in da sem razvajena bogatašinja,« je dejala in dodala, da to sploh ni res, ker ji oče, uspešen producent, ni dal nobenega premoženja, le popotnico, da je sedaj odvisna le od sebe, saj ji nikoli ni plačal najemnine niti ji ni ustanovil sklada. Res pa je, da je bila njena prva igralska vloga v filmu, ki ga je produciral oče.

Trdi, da je napačno tudi mišljenje ljudi, da se prehranjuje le z zrakom in algami, in zatrjuje, da rada poje tudi ocvrt krompirček. Spregovorila je tudi o svoji ločitvi od Chrisa Martina lani spomladi.

Par naj bi že nekaj časa živel skupaj brez ljubezni, zato sta se zavestno odločila, da se razideta. Sedaj prodajata tudi newyorško stanovanje, ki sta ga kupila leta 2007, kje drugje kot na igralkini spletni strani, kjer ga opisuje kot »lebdeče«. Trenutna cena je 12 milijonov dolarjev.

Rasistične šale in alkoholizem Paula Gascoigna

Medtem ko so oči evropske nogometne javnosti uprte v zaključne boje evropskega prvenstva, se je moral nekdanji britanski nogometni zvezdnik Paul Gascoigne, ki je 57-krat nastopil za reprezentanco, na sodišču zagovarjati zaradi domnevno rasistične šale, ki jo je izrekel o svojem telesnem stražarju. Devetinštiridesetletni nekdanji nogometaš je šalo izrekel med večernim komičnim nastopom jeseni lani, na katerem je pripovedoval zgodbe iz svoje kariere, ob tem pa še navrgel, da za temnopoltega stražarja, ki je stal v temnem koncu dvorane, ne ve, ali se smeji ali ne.

Sodišče, kjer je bil zaslišan te dni, mu je določilo neznano vsoto za varščino, sojenje zaradi razžalitve na temelju rasizma pa se bo nadaljevalo septembra. Nogometaš se je izjavil za nedolžnega.

Bivši igralec Tottenhama, Newcastla in Lazia pa ima že nekaj let težave z alkoholizmom. V začetku leta so ga paparaci ujeli na ulici s steklenico v roki in vrezninami na obrazu, spremljal pa ga je policist. Njegov tiskovni predstavnik je incident opisal kot spodrsljaj. Gascoigne se sicer dobro leto zdravi zaradi alkoholizma in je tudi po incidentu s steklenico »ponovno na pravi poti«. Pred leti je na BBC priznal, da je pri 33 letih spoznal, da je alkoholik, ko se je zjutraj zbudil in si nemudoma zaželel pijače. Od tedaj je bil bolj ali manj uspešno že sedemkrat na odvajanju. Sicer znan po smislu za humor se je leta 2004 upokojeni nogometaš šalil tudi na račun svojega alkoholizma: »Sem na viskijevi dieti. Izgubil sem tri dni.« O svoji borbi z alkoholizmom in bipolarno motnjo je napisal tri knjige.

Mark Zuckerberg z zidom razjezil sosede

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je okoli svoje havajske posesti na otoku Kauai zgradil kamniti zid. In s tem popolnoma razjezil svoje sosede. Havajsko posest je kupil pred dvema letoma za okroglih sto milijonov dolarjev. Na posesti je plantaža sladkornega trsa, ekološka kmetija, iz hiše pa ima dostop do prelepe plaže iz belega peska, imenovane Pila. Toda plaža je javna, ker so vse havajske plaže z zakonom javne, in prek plaže vsakdo lahko pride na bogataševo posestvo.

V resnici je lahko prišel, saj je Zuckerberg okoli 700 arov velikega posestva zgradil kamniti zid. Namesto starega zidu, ki je bil visok dva metra, je zgradil nov tri metre visok zid ter s tem sosede okrnil za pogled na morje. Pa ne le pogled – tudi morski vetrič naj ne bi več prišel do sosedovih hiš zaradi previsokega Zuckerbergovega zidu.

Tiskovna predstavnica Zuckerbergove posesti je za AP dejala, da so z zidom želeli le zmanjšati hrup bližnje ceste in da so upoštevali vsa lokalna določila. Za gradnjo zidu so celo angažirali posebno skupino, ki se je ukvarjala le z vplivom, ki ga bo zid imel na okolje. Toda domačini so prepričani, da bo zid spremenil mikroklimo, saj naj bi bilo za zidom sedaj zelo vroče. Zato so ga že poimenovali monstrumski zid. Najbolj je domačine razjezilo prav to, da lahko z denarjem nekdo spremeni njihovo pokrajino. Facebookovemu milijarderju, ki sicer stalno živi v Kaliforniji, so domačini skušali poslati pisma, a ko na njih ni bilo odgovora, so sporočila o svojem nezadovoljstvu puščali kar na osovraženem zidu. Seveda tudi v tem primeru niso dobili možnosti dialoga.